Роздуми досвідченого виборця.

30 листопада 2011, 22:14
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
0
866

Продовження. Початок в "Україні молодій" за 25.11.2010 р.

        В першій частині (рік тому) я розповів, як було, як є, і як буде. Так і сталось: підтриманий 366-ю депутатами виборчий закон відкриває всі шлюзи для фальсифікації  виборів ще на стадії формування  списків кандидатів у депутати і складу виборчих комісій. Вже те, що його  в повному складі підтримали симоненківці, литвинівці й реформатори -"тушки", переконує в підкилимності його узгодження і негативних наслідках для народу...   Чи є вихід?  Є, якщо серед  майже 200 партій знайдуться не корумповані з мафіозною владою.  На мою думку – це партії Гриценка, Кличка, Наливайченка,  Тягнибока. Переконаний, що так думають багато розсудливих і чесних виборців. 

        5 листопада, на телешоу “Шустер Live», Олесь Доній і Олег Тягнибок , висвітлюючи недолугість виборчого закону, прийнятого в результаті змови «Партії регіонів», «Батьківщини», і «Фронту змін», призивали об’єднатись всім демократичним силам  в протистоянні владі для узгодження по кожному округу єдиного кандидата, контролю за підрахунком голосів виборців.  Впевнений, що це прямий шлях до чергової поразки демократії в Україні. Ми ж розуміємо, що суттєвої різниці між «Регіонами» і «Батьківщиною» не існує – олігархічні, популістські, підконтрольні мафіозній владі. Демократичність, на словах, у них одна, а дії, майже завжди, - протилежні. Станеться так, що єдиний кандидат (висуванець «Батьківщини», можливо, і «Фронту змін»), узгоджений «демократичним» об’єднанням,  виявиться потенційним «тушкою», голос якого завжди буде там, де потрібно мафіозній владі. Все це ми вже побачили і відчули на собі.   Олігархічна «Батьківщина» не здатна висунути достойного кандидата – тільки партійного пристосуванця. Станеться так, що виборчий процес знову зведеться до «боротьби» між ПР і БЮТ.  Цього хоче мафіозна влада і значна більшість партійних депутатів Верховної Ради…   

      Що я  раджу не корумпованим (поки що?) політичним партіям:  залиште свої амбіції, об’єднайтесь в одну партію (назву визначіть жеребкуванням); узгодьте єдиного кандидата по кожному мажорітарному округу й виборчий список об’єднаної партії; зробіть все можливе, щоб зкорумпована «трійка» не змогла фальсифікувала вибори. Введіть в склад політради представників не бутафорних громадських об’єднань, представників патріотичної, чесної інтелігенції, таких як Євген Сверстюк, Іван Дзюба, Ліна Костенко, Роман Безсмертний,… Виступіть єдиною, демократичною силою!  З цим ідіть до людей: пояснюйте, переконуйте, рекламуйте…  Впевнений – виборці підтримають.  

      Все інше – від лукавого. Знову втягнуть всіх нас в тупе протистояння, направлене на розкол України (жадання Путіна на наступну каденцію), й надалі все буде продаватись і купуватись. Збережуть  себе і партійні депутати нелігітимної Верховної Ради, яка під керівництвом політичних шулерів має нульовий рейтинг.  Залишаться продажні суди, корумпована прокуратура, зухвала міліція, агресивна СБУ...

      «Схаменіться, будьте люди!...» - інакше підконтрольні мафіозній владі шулери зрадять вас, ще й знову звинуватять у всіх гріхах, як зрадили Майдан, звинуватили Ющенка, тож надовго втратите довіру народу, бо «з ким поведешся, того і наберешся!». Це говорю вам я - не політик, не депутат, не політолог, а досвідчений виборець з півстолітнім стажем.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.