Яценюк, Королевська, Турчинов...?

01 грудня 2011, 10:37
Власник сторінки
ЧП
0
600

- А чого він нас не вбив? - Тому що ми банда! (народний фольклор)

Чим взяла ПР, крім цинічного популізму, грі на протесному настрої електорату Сходу і Півдня та повному фіаско помаранчевої команди? - Тим, що вони були обєднаними. Виходки типу «дешевого клоуна» в сторону генія освіти, наїзду на Хару та декілька інших (а навскидку навіть і не згадаєш) – рідкість. ПР всі справи вирішує всередині колективу, з хати сміття не виносить і справляє враження злагодженого механізму. Прийшовши до влади, у них не виникло проблем з заповнення вакансій своїми людьми. Причому майже всюди. І не треба втішатись тим, що десь проблема все-таки виникла. Донбас не резиновий.

Та і суть не в тому. Просто замінити їх тим методом, на який ми розраховуємо, практично нема ким. І навіть приблизно команди, яка б нагадувала за розміром ПР, у тих, що називають себе опозицією нема.

Щось мені підказує, що партія, котра буде однією з двох-трьох домінуючих в Україні, ще навіть не заснована. І шлях до формування цієї партії може лежати не в переманюванні до себе тих, які менше спаплюжили своє імя в старих командах, а в формуванні кістяка з декількох десятків справжніх друзів, без марнославства, готовністю працювати заради команди, з розумінням основних політичних процесів. І ця команда потім буде набирати на роботу міністрів та інших високих виконавців, як компанії набирають топ і не топ-менеджерів. На відкритих конкурсах, в профільних ВНЗ. І ці міністри будуть писати програми, створювати конкурси, слідкувати за дотриманням термінів. І цій команді вистачить сміливості поставити над собою контроль у вигляді або громадського, або силового і т.д.

Тому що, якщо ми говоримо, що влада – менеджери, котрі управляють країною, то і процес формування влади повинен відбуватись так само: власник (в нашому випадку народ) вибирає топ-менеджера/кантрі-менеджера з основною командою, а ті, в свою чергу набирають решту команди.

Шанси в нашої сьогоднішньої опозиції? Є, але не надто високі. І основна причина – саме марнославство. Мало хто з них допускає можливість попрацювати, щоб потім сказати «Ми зробили», на можливість сказати «Ми збираємось зробити» вже сьогодні на екрані шустер-тб. Мало хто стримається, щоб не обхаяти колегу. Закони команди їм невідомі. До влади вони можливо і прийдуть – нинішня влада все робить для цього. Але чи будуть вони командою – дуже сумнівно. Закони команди їм невідомі.

Тому буде хтось інший.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.