"Офшорна" демократія в Україні

13 грудня 2011, 23:41
Власник сторінки
Політолог
0
422
 Офшорна  демократія в Україні

В дані статті я хочу пояснити новий підхід до рузуміння демократичних перетворень українського суспільства. Як такі перетворення пов'язані із ЄС та Росією. Хто відповідає за українську демократію.

Під поняттям "офшорний" ми розумітимемо  у класичному визначені рахунки у банках певної особи або групи осіб, кошти на які перераховуються із країни, в якій проживають дані особи, особливістю таких рахунків є те, що вони не оподатковуються. Політичний "офшор" режиму у державі ми пояснюватимемо пов'язуючи це безпосередньо із Україною. Тобто під "офшорною" демократією я розумітиму політичну гру з ЄС у вигляді демократичних реформ та змін задля задоволення інтересів влади нехтуючи цінностями та переконаннями народу. в такому випадку "офшорність" визначається у вигляді балансування України в міжнародних відносинах, коли рефома починається в державі, але закінчується одразу після того як українська влада прозвітувала про демократичні перетворення у переговорах із ЄС.Яка ж небезпека токого політичного "офшору". Загравання із Європою згодом призведе до того, що європейські політики поставлять українську владу перед фактом: таки реальні демократичні зміни або відмова від широкої співпраці. Хоча є можливсть появи в українському суспільстві нової політичної еліти, яка стане тією опозицією тиску на стару політичну еліту та за домогою підтримки Європи все-таки здійснить необхідні демократичні трансформації політичного режиму України.

Інша "офшорна"зона української демократії куди можуть перейти цінності свободи, плюралізму та чесних виборів - це Росія".  В такому варіанті проросійські політики спрятимуть у прямому значенні транспортування демократії України до Росії, а отримуватимуть вони лише рекомендації та настанови з Кремля. Тобто що мається на увазі: російська сторона всяко гальмуватиме будь-які демократичні реформи та перетворення, бо Росія вбачає Україну як елемент довершення Євроазійського союзу, що дасть  можливість мати неабиякий вплив на міжнародній арені. Розвиток такого сценарію може призвести до протестів у суспільстві України, а головне нестабільності політичного режиу, який позбавлений основних демократичних засад, а саме гальмуванням продедур їх встановлення - це надовго відкине Україну від демократії

Таким чином, вихід із даної ситуаці. це чітко та структуровано розпочати українській владі демократичні реформи, але реальні. Потрібно також зрозуміти про важливість чіткої позиції на міжнародній арені адже демократію ми будуємо не для Європи чи Росії, а для себе для України і нехтувати цінностями та демократичними засадами всередині держави зовсім не доречно.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.