Національний склад України та Росії

17 грудня 2011, 16:26
Власник сторінки
хакер, каратель
0
2090
Національний склад України та Росії

порівняння

На днях оприлюднено попередні результати перепису в РФ. Якщо врахувати що рахують так само як і на російських виборах то результати зовсім невтішні. Частка етнічних росіян продовжує стрімко скорочуватися. Загалом за останні 20 років росіян в Росії стало менше на 9 млн при тому що населення взагалі скоротилося на 4млн! Тобто Росія стає менш однорідною, що є прямою загрозою її цілосності.

Що ж до України то результати зовсім інші: за 20 років українців стало менше на 1 млн при тому що населення скоротилося на 6 млн. Тобто Україна стає мононаціональною, що на сьогоднішній день буде спияти її зміцненню і розвитку.

Інформацію по національному складу населення України на сьогоднішній день не знайшов. Тому вирохував сам.

Механізм розрахунку простий. Я взяв офіційні дані по кількості населення на 01.08.11. І взяв відцоткові дані по національностям за 2002 рік. Так як демографія по Україні різна, то для точності чисел, я розрахував національний склад по областях. І потім просумував його. Вийшло що на 01.08.11  в Україні проживало 35,5 млн. українців і 7,8 млн. росіян.

Проте треба враховувати щоросіян більш всього проживає в містах де народжуваність менша, крім того відбувається асиміляція, значить не можна використовувати пролцентне відношення 2002 року без поправки. Тому отримані цифри потребували уточнення. З 1989 року по 2002 частка українців зросла на 10%, а частка росіян зменшилася на 25%. Проте я вирішив взяти значно менші цифри, щоб дослідження було максимально критичне. Припустимо що частка українців збільшилася на 3% а частка росіян зменшилася на 13%.

Тож в підсумку отримаємо Українців 36,60 млн, росіян 6,87 млн.

Для того щоб не було сумнівів що частка українців в Україні збільшується подивіться на цю мапу:

Найбільша народжуваність в регіонах де Українців найбільша частка на Волині, на Київщині, в Карпатах та Причорноморї(Крим не враховувати, там народжуваність висока за рахунок татар).

В Росії ж навпаки найвища народжуваність на територіях проживання національних меншин(Кавказ).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Росія,Україна,демографія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.