ЙОЛКИ - МЕТАЛЛКИ

19 грудня 2011, 20:50
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
0
549

Подумав - а чому не Президент? Такий фон вдало пропіарив би і Президента - площа велика, місця для розміщення охоронної свити достатньо, ялинка з України...

      Скажу поправді – мені було приємно, коли побачив, що ялинку з Закарпаття повезли до Ватікану. Я уявив, як ця красуня радуватиме сотні тисяч римлян і туристів, що відвідають у святкові дні Piazza San Pietro, на якій і я побував у 1975 році з туристичною групою  Ще тоді зрозумів, що італійці цінують усе натуральне й не сприймають підробок.

      Особливо це відчули наші номенклатурні «модниці», одягнені в сукні із кремплена - мали доступ до дефіциту. Декілька днів вони згорали від сорому, поки в крамничках здешевленого одягу (нині – second hend) не придбали бавовняні юбки, тонкошерстяні кофточки, поношені джинси, в яких виглядали так привабливо (нині – сексуально), що гарячі італійці проводжали оливковими очима і прицокували язиком… 

       Сьогодні відвідав центральну площу Чернігова. Не уявляв, що можна ще й так плюнути в мою вже немолоду  душу, коли побачив серед майдану безлику, омертвілу піраміду із заліза і синтетики. Тільки бездушні, байдужі до народних традицій люди, могли установити таку підробку на новорічне свято.  Ми ж не в Сахарі й не на Північному полюсі !

      Рівняння на Столицю?  Так там привладні «дизайнери», можливо, бояться, щоб «вітер в обличчя» не завалив «йолку» на Гаранта, якщо він в святкові дні, не задовольнившись перекриттям доріг від Межигір’я  до центру міста,  зненацька відвідає Майдан.  Тому установили й  намертво «пригвоздили» півсотнятонне «одоробало». 

       Мабуть, і мер Чернігова відчуває свої гріхи перед Всевишнім, що  погодився на установлення подібної піраміди.  Не з бодуна ж ?...   Поспілкувався  біля «не ялинки» з перехожими – всі однодумці. Більшість з них обурювались – це зухвале розтринькування  народних коштів (висловлювались і по іншому, та це вже прерогатива суду). 

       До речі .  Ввечері побачив у теленовинах, як віце-прем’єр Колесников пафосно промовляв щось патріотичне на Площі Святого Петра під Новорічною ялинкою. Подумав - а чому не Президент? Такий фон вдало пропіарив би і Президента - площа велика, місця для розміщення охоронної свити достатньо, ялинка з України…  Та що це? Мене охопило незабутнє тріпотіння, коли на телеекрані побачив, як од вітру, разом з вітками, вільно гойдаються  новорічні прикраси. На ялинці перед Храмом Святого Петра!  Вільно гойдаються !...  З Новим Роком ! Хай і нам щастить!   

                                                                                                                                                                                                             

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.