Обама і Янукович - що спільного?

03 січня 2012, 19:00
Власник сторінки
any
0
672
Обама і Янукович - що спільного?

Барак "жжот"

Поки люди в усьому світі святкували Новий Рік, двоє “найпрацьовитіших” чоловіків не могли відпочивати. Вони підписували закони. Так, не тільки шановний містер Янукович працював 31 грудня 2011 року, таємно ухвалюючи та узгоджуючи рішення, які змінюють чи впливають на правовий стан в країні. Його колега з іншої частини земної кулі, вельмишановний юрист-конституційник Барак Обама не словом, а справою показав усьому світому своє справжнє ставлення до Основного Закону Америки. Варто зауважити, що в Сполучених Штатах Америки, рівно як і в Україні, Конституція є законом прямої дії. В Америці багато судових спорів та позовів базуються лише на порушенні конституційних норм, які передбачають права та свободи громадян.

Незважаючи на заперечення чільників чотирьох профільних відомств, а саме: Держсекретаря Оборони, Директора Національної Служби Безпеки, Директора Федерального Бюро Розслідувань та Голови Міністерства Юстиції, Конгрес США дав на підпис Президентові США Закон “Про дії щодо національної оборони”. Президент спочатку обіцяв накласти вето. Але 31 грудня підписав цей закон.

Закон страшний тим, що дозволяє затримати будь-якого громадянина США, та, у деяких випадках, громадян інших держав, і без рішення суду ув'язнити у в'язниці для військових злочинців. Особа може бути затримана за підозрою у зазіханні на безпеку в країні. В законі не містяться точні дефініції діянь, за які можна затримати громадянина, не містяться пдстави, терміни чи строки такого затримання. Немає обмежень щодо географї затримання та не перелічені органи, які мають повноваження затримувати громадян. Фактично, будь-яка особа, яка перебуває у США, може бути затримана на необмежений термін. Цим Законом США порушило не лише власну Конституцію, в якій говориться про те, що особа може бути затримана лише згідно з рішенням суду за підозрою у скоєнні злочину, але і міжнародне військове законодавство. Таке законодавство не дозволяє застосовувати положення військового права у мирний час та на території де фактично не відбуваються військові дії.

Так що тенденції тоталітаризму мають світовий характер. Близнюки-брати Обама та Янукович це довели знову.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.