ЮЛЮ, ПРОБАЧ, або ПОГЛЯД ГРОМАДЯНИНА БЕЗ АНГАЖЕМЕНТУ (неюридичний аналіз)

15 жовтня 2011, 17:27
Власник сторінки
any
0
576

чому сидить Тимошенко

ЮЛЮ, ПРОБАЧ, або ПОГЛЯД ГРОМАДЯНИНА БЕЗ АНГАЖЕМЕНТУ (неюридичний аналіз)


В той час, як громадяни вже перенасичені інформаційним приводом, ласкаво влаштованим для нас адміністрацією першої особи держави та ним самим, дозволю собі повернутись до цієї теми. З тією різницею, що запропонований нижче прагматичний аналіз уособлює лише мої особисті ліберальні погляди. Спробую питання, що вже встигло набриднути усім - винна чи не винна? - розкласти на кілька простіших.

  1. Кому вигідно? (тримання Тимошенко за гратами, неможливість її виступів на телебаченні).

Відповідь: Президенту, Кремлю. Президенту, тому що одним легким рухом він ізолює єдиного реального політичного супротивника та особу, неприємну йому як людині. Кремлю (представники якого окрім офіційно озвученої Путіним лінії могли нашептати щось на вушко Президенту України та мати з ним свої непублічні угоди) — чере виразну проукраїнську та євроатлантичну спрямованість політики Тимошенко. Як відомо з останніх подій, Кремлю хотілося б, щоб якщо не мова — то принаймні ЧАС був в Україні московським.

  1. Кому не вигідне засудження Тимошенко? Її прибічникам з партії БЮТ, причому щирим, а не таким як Королевська, яка виразно промує власну нову партію. НАТО, Євросоюзу, Америці та ще декільком незалежним країнам. Причина — без проєвроатлантичного лідера вони не зможуть вдало захищати фінансові інтереси своїх держав та окремих фірм і громадян-підприємцівв Україні. Друзям Тимошенко — міжнародним політикам. Без коментарів.

  2. Чому це сталося? (маю на увазі засудження). Причина очевидна — неузгодженість дій та різноманітність інтересів серед представників Партії Регіонів. А також через особисту ненависть окремих “радників” та прихильників Президента — сумнозвісних Ганни Герман та Інни Богословської. Як і Юря Бойка, який дозволив собі особисту помсту до Тимошенко за те, що свого часу вона позбавила його поста міністра палива та енергетики. Ну і звичайно, політична “темнота” Президента та його недалекоглядність.

  3. Що далі? Нічого втішного - неспокій та масові заворушення у країні, посилення “влади” спецслужб та міліції замість демократії (влади громадян). Санкції — фінансові та політичні з боку міжнародних організацій та союзів. І ймовірне посилення диктатури Януковича, який знаходиться вже за крок навіть не від долі Лукашенка, - а від долі Муамара Каддафі.

І вже важко втриматись від історичних аналогій. Робесп'єр знищив свого опонента Мурата шляхом політичного процесу, на якому Мурату заборонено було щось говорити, захищатись. І тому, якщо влада вчасно (поки що вчасно, хоч і з запізненням) не схаменеться, залишиться Європа для України маревом у пустелі можливого об'єднання з Росією. Росія та її громадяни самі по собі - гарні люди. Проблему становить Путін з його імперськими амбіціями та запереченням будь-яких норм - моралі, законів та правил здорового глузду. А також з комплексом Наполеону та бажаннями знищити автономність усіх націй, що колись були у СРСР. Табачник, Колесніков, та інші регіонали — це звичайнісінькі путінські шестірки, які відробляють грошики за омосковлення України. Бо тільки роботами, аборигенами без роду, без племені можна легко управляти та збогачуватись за їхній рахунок. А також бідними людьми, невільницькою силою. У таку силу і намагається уряд Азарова перетворити вільних за своєю природою українців. А це і є головним завданням КеДебіста Путіна.


Можливою ймовірною причиною показового процесу та міліцейських беркутівських рейдів може бути також спроба влади показати хто у домі господар. Помиляєтесь, шановний Президенте, навіть після змін, внесенних Вами руками продажних суддів Конституційного суду України до Конституції, не бути Вам господарем у цій країні. Українці -вільні люди, а не песики у Вас на прив'язі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.