Парламентські вибори ще ближче

06 січня 2012, 01:59
Власник сторінки
Юрист, Правовед
0
430

Виборчі технології і як їх використовутимуть

Виборчі технології уже задіяні.

Кожен день наближає нас до парламентських виборів. Створені виборчі штаби політичних угрупувань, назначені їх керівники. Робота кипить. Задіються старі і нові технології, йде пошук ще новіших, підшукуються люди, здатні їх втілювати і добиватись потрібного результату.

Як на мене, то найбільші проблеми зараз у Партії регіонів, яка стрімко втрачає рейтинг. Тут нагромадилося все. І податкова реформа, яка, з ким би я не говорив з підприємців – всі одностайно стверджують, що тепер стало гірше. А пенсійна реформа, взагалі не має підтримки у жодної з верств населення.

Люди просто не розуміють, що отримає держава, коли 50-ти річна жінка продовжуватиме працювати, а молода людина вештатиметься без роботи та перебиватиметься разовими заробітками не сплачуючи нічого до Пенсійного фонду і не добуваючи собі пенсійного стажу.

Судова реформа нічого в країні не змінила. Про адміністративну довго і багато говорили та крім потрачених коштів на виготовлення нових вивісок і табличок, результату не видно.

Наступ на пільги, можливо і правильний, та тактика була обрана нікудишня. Розпочали з населення, а свої собі залишили. І потяг пішов, тепер хоч кілок на лобі теши, кажи, що вже від мовились – ніхто не вірить.

Чи не найбільшої шкоди Партії регіонів принесла переслідування Ю.Тимошенко, чомусь не подумали, що за неї проголосувало майже стільки ж, як і за Януковича. Можна було виправити становище та Янукович на таке не пішов. І історія ця подовжується, вона не зупинена і ваги ПР не добавляє.

Є і інші складові втрати ПР своїх прихильників. Всіх перераховувати не варто.

То як же ПР буде виправляти становище?

GAZETA.UA привела думку політолога Фесенко, який вважає, що"Компенсувати рейтинг у повній мірі навряд чи вдасться, бо немає соціальних ресурсів для цього. По-перше, «регіонали» робитимуть ставку на переможців у мажоритарних округах. Це переважно бізнесмени і впливові люди на місцях. З ними легше домовлятися. По-друге, будуть заводити «тушок». У першу чергу через «Батьківщину» і «Фронт Змін». Їм потрібно змінити принцип формування списків. По-третє, буде спроба створити таку психологічну ситуацію, яка буде мобілізовувати розчарованих виборців Партії регіонів. Є відомий метод — загроза реваншу націоналістів. Будуть лякати ними російськомовних виборців. На екранах часто будемо бачити Фаріон й інших радикальних націоналістів».

Все, що зараз відбувається, свідчить : Фесенко бачить все вірно.

Буде ще розіграна російська карта, без неї ніяк. Колісниченко вже пішов в активний наступ.

В цьому році нас чекає багато цікавого. Дійсно високосний рік і він себе проявить.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.