Чи наважиться Янукович на прощальний поцілунок з сьогоднішньою Росією?

13 січня 2012, 12:01
Власник сторінки
журналіст
0
429

Попри сприятливий час (у керма “любимчик” Путіна Віктор Янукович) взаємини Росії та України набувають подекуди ворожих рис

Попри сприятливий час (у керма “любимчик” Путіна Віктор Янукович) взаємини Росії та України набувають подекуди ворожих рис. Окрім звичної для нас перманентної “газової війни”, що стала невід’ємною складовою буденного життя, на авансцену висунулася війна сирні ринки. Північний сусід голосно грюкнув дверми питанні імпорту сирної продукції з України і звинуватив останню у зловживанні вмістом пальмового масла в сирі.

Керівництво РФ через підзвітних своїх клерків не випадково йде на загострення ситуації. По-перше, пан Янукович за два роки президентства не дав чіткої відповіді: він грає на полі російської команди чи європейської? Начебто підписана торік Прем’єром Миколою Азаровим угода про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД, давала би розуміння, що “молодший брат” хоче жити у мирі зі “старшим”. Але апетити Росії імперські – давай гуртом всю газотранспортну систему України!

По-друге, будучи за географічною приналежністю до східного регіону держави (розумій - російськомовної), Віктор Федорович за два роки майже публічно не ратував за другу  державну мову – російську. Звідси можна зробити висновок, що він не поспішає через правовий механізм надавати широкі можливості для мови сусіда (хоч і його соратник по партії Вадим Колесніченко не втихає трубити у блогах “Української правди” про ось-ось нечуваний рай для російської мови на території України).

По-третє, Чорноморський флот. Хоч і харківські угоди підписані, себто виторгувані на “дешевий” російський газ, у Росії відсутні реальні важелі впливу, якщо не враховувати точкового шовіністичного розпаювання на ґрунті мовного спілкування.

У контексті цього, чи здатен Президент Віктор Янукович зразка 2012 року до чоловічих розмов з Путіним-Медвєдєвим? Чи готовий дружбу з Росією перевести до чисто ділових законодавчих норм, без ведення хороводів та прєпєвів?

Віталій Тараненко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.