Беззаконня чи все по закону

17 січня 2012, 16:00
Власник сторінки
Юрист, Правовед
0
422

У кожного буде своя правда

 Партія Батьківщина заявляє про виїмку амбулаторної картки Юлії Тимошенко з клініки Медіком, де вона обстежувалася останні 10 років.

При чому, зі слів Турчинова податкова міліція, здійснюючи такі дії і, на його думку, незаконні погрожувала «перевірками фінансового стану закладу та виїмкою документів".

 Якщо брати до уваги заяву Турчинова, що медичному закладу погрожували і то є правдою, то здійснення виїмки медичних документів здійснено з порушенням законодавства, оскільки немає необхідності комусь погрожувати, чи застосовувати інші незаконні заходи, якщо на руках є і предявлена постанова слідчого, у проваджені якого перебуває слідча справа про здійснення виїмки саме цих документів.

За результатами виїмки має бути складено протокол виїмки, де описані всі документи, їх назву, номери сторінок, мають бути прошнуровані і запечатані печаткою з відповідними написами. Протокол підписуються сторонами.

Потреба слідства у медичних документах обвинуваченої Тимошенко, на цьому етапі можлива тільки для одного, для призначення і проведення стаціонарної чи амбулаторної судово-медичної експертизи стану здоров’я Тимошенко, щоб визначитись, чи дійсно її можливо (або не сумісно) утримувати в умовах СІЗО, або щоб всім невдоволеним показувати акт експертизи для підтвердження правильності своїх дій щодо утримування її в закритому приміщенні.

Яку ціль переслідує слідство не відомо, оскільки, якби була призначена така експертиза, то з постановою мусить бути ознайомленні захисники і обвинувачена.

О, тут стільки варіантів, стільки можливостей, ризиків і спокус у слідчих, що навіть, страшно про це говорити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.