Боротьба за МВС точеться запекла, чи братимуть поранених?

18 січня 2012, 12:30
Власник сторінки
Юрист, Правовед
0
492

Ніхто відступатись не хоче

Захарченку й Балозі не подобається, як їх хочуть об'єднати

У своєму блозі від 28.12.11 р. «Жандармерія і поліція. Бути чи не бути.» я писав, що нові законопроекти про органи внутрішніх справ, за якими на базі МВС буде створено поліцію і жандармерію запропоновано  нардепом від Партії регіонів, генерал-лейтенантом Василем Грицаком і зареєстровані у Верховній раді навесні 2012 року.

Грицак тоді повідомляв, що досяг з новим керівництвом МВС повного взаєморозуміння.

«Наша ідея полягає в тому, щоб змінити не вивіску в міністерстві, а побудувати абсолютно нову систему на існуючій сьогодні базі МВС», – розповів Грицак.

Пропонувалось повністю змінити структуру МВС: розділити міністерство на загальнонаціональні сили – жандармерію і міську поліцію, створити слідчий комітет.

Також в систему МВС пропонувалось включити державну міграційну службу, службу порятунку (нинішнє МНС), державну прикордонну службу і ще низку департаментів.

Та в справу втрутився Мінюст. Він підготував свої проекти Указів президента, які аж ніяк не задовольняють Захарченко і Балогу. Та й вони по різному бачать процес об'єднання двох міністерств.

У проектах президентських указів, підготовлених Мін'юстом, пропонується ліквідувати МНС, перерозподіливши його функції між міністерствами внутрішніх справ, соціальної політики, енергетики й вугільної промисловості, екології й природних ресурсів і спеціально створеною Держінспекцією з питань праці, гірського нагляду, промислової й техногенної безпеки. Пропонуються і інші новації не сумісні з життям МНС.

Основні ж повноваження МНС і його особовий склад передбачається передати МВС.

Запропонований Мін'юстом механізм об'єднання розкритикували як у МНС, так і у МВС.

Тут зхлестнулися не тільки обєктивні, але й субєктивні чинники. Тут різні кола впливу, хто переможе, побачимо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.