В чому причина російського імперіалізму?

18 січня 2012, 19:34
Власник сторінки
0
1130
В чому причина російського імперіалізму?

Причини російського імперіалізму

З стародавніх часів існувало два типи народів - осілі, та кочівники. Осілі народи, в міру обставин, розвивались культурно та духовно - освоювали рільництво, будівництво та інші сфери людської діяльності, таким чином самопізнаючись та збагачуючись. Тобто займаючись творінням. Кочові ж племена нічого не створювали, а лише руйнували. Весь сенс їхньої життєдіяльності полягав у руйнуванні збудованого іншими, та грабунку через привласнення чужих надбань. Навіть таке священне дійство, як народження дітей було ледь не інструментом для більш швидкої окупації та поповнення військових рядів. Кочівники не звикли щось цінувати, ніякої цінності для них не мали ті речі, які є для нас культурними надбаннями, моральними цінностями. Згодом, такий спосіб життя кочових племен переріс у інстинкт - руйнувати, грабувати та захоплювати. Так Київська Русь у всій своїй величі пала під ногами дикої орди. Монголо-татари контролювали майже весь євразійський материк. Та не через те що вони були більш розвинуті, не через те що були більш розумними чи освіченими, просто тому що їх дика жага руйнування виявилась сильнішою за культурне бажання творити. 
Ніхто з сучасних етнологів не стане сперечатись що росіяни є азійським народом, не тільки по крові а і по духу. Це національна суміш з невеликого вкраплення русинської крові розчиненої в океані угро-фінської та добряче розмішаною з татарською. Ця кров з генами кочівників, і робить з росіян таких собі покручів - з одного боку їх тягне бути схожими на європейців, а з іншого кров предків кличе до нових захоплень, нових присвоєнь до нового руйнування. Складається таке враження що російські імперські амбіції зчухнуть лише тоді коли весь світ перетвориться на Росію, а всі навкруги стануть рускімі, але навряд... є ще недосліджений космос, галактики, там теж мало "руского міра"... То будемо нарешті називати речі своїми іменами - цей імперіалізм насправді загарбницький інстинкт кочівника. Це не курс влади, адже яка не була влада в Росії вона була завжди, перш за все, загарбницькою, і це не протистояння з Америкою... це просто древній дикий і тупий інстинкт - захоплювати, нищити і грабувати. З часом народи еволюціонують - відходять від тваринних інстинктів і починають усвідомлювати такі поняття, як благородство, свобода, духовність. Найпершими найбільш духовно розвинутими народами, які, потроху відкинули ідею рабовласництва, захоплень та нав`язування своїх світів, стали народи Європи. Вони перші зруйнували свої імперії, та приборкали первісні інстинкти. Вони започаткували конституцію, закони, моральні принципи. Ці цінності зараз зрозумілі кожному європейцю. Проте азійські кочові народи, в тому числі і російський, знаходяться ще на трохи нижчому рівні розвитку, в них у крові ще вирують інстинкти кочівників, які закликають руйнувати, і не дають займатись творінням. Не вірно вважати що всі азійські народи є менш духовно розвинутими. Є і більш розвинуті за деякі європейські. Гарним прикладом є Японія, яка була довгий час ізольована від зовнішнього світу і тому прив`язана до своєї землі, творючі свій світ, культуру та цінності, приходячи до таких понять як честь правда та благородство. Росія ж навіть в демократичному цивілізованому світі, діє відносно своїх внутрішніх покликів. З одного боку прикрившись від осуду та ганьби демократизмом, з іншого, вони роблять те що і тисячу років назад - намагаються поширювати свій вплив. Пройде час і вони як егоцентричні діти, які виростають, зрозуміють що робили неправильно, осядуть не тільки фізично а і духовно, стануть і самі творити. Це розуміння принесе з часом розвиток, який неминучий. Але без повного розуміння таких понять як честь, справедливість, благородство, на яких засадах зникне бажання руйнувати, брехати, грабувати та сліпо йти на поводу первобутнього інстинкту, що закликає поширювати свій ореол? Але чи можемо ми чекати, коли вони досягнуть цього розвитку і зупиняться, чи не буде вже Європа в руїнах на той час? 
Мабуть, всі помітили як сучасні араби і турки, що заполонили Європу, важко інтегруються в культуру та суспільство тих країн в які вони мігрували - вони не бажають міняти свою мову, приносять свої традиції правила та культуру - інстинктивно намагаються окупувати таким чином чим побільше території. Ось він - інстинкт кочівника, ось вона причина окупації. Точно так само і росіяни, в своїй більшості, навідріз не бажають говорити іншими мовами, поважати іншу культуру та звичаї інших народів, натомість нав`язують свою, намагаються поширити свій вплив. Ось він імперіалізм - простий і дикий інстинкт азійського кочівника. Кочівнику не поясниш таких понять як справедливість - він ще їх не розуміє і це для нього не аргумент. Він не розуміє, чому для задоволення своїх інстинктивних покликів не можна вдаватись до обману, шантажу та вбивств. Для нього є єдиний аргумент - сила. Це як в стародавні часи сприймається на інстинктивному рівні. 
Я розумію що таке розділення викликає ненависть. Я засуджую любі прояви расизму та нацизму, але це не виключає того що потрібно аналізувати і шукати причину, якою б вона не була, та сміливо називати речі своїми іменами. Причина - недостатній розвиток. Винних у цьому немає, просто так склались обставини, кліматичні умови і т. інш. І ненавидіти теж немає кого. А хто ненавидить значить шукає останній притулок своїй нікчемності. Але нам треба це усвідомити аби захиститись і захистити щось архе-цінне - нашу культуру, мову і традиції, на які вчинено замах. Замах з претензією на повне винищення.
То ж який висновок варто зробити? Азійські кочівники запрограмовані на окупацію - любу: культурну, збройну, популятивну... і якщо вони бачать найменшу можливість, вони не зупиняться, аж доки не вичерпають цю можливість по максимуму. Поки вони не досягнуть розвитку хоча б європейців XIX століття, вони будуть любими способами намагатись при найменшій можливості зробити помітку  "тут ми, тут наше" - така загарбницька природа кочівника. Це наче інстинкт самозбереження. 
Росія невміло та карикатурно вдає з себе європейця, навіть уповає на такі поняття як честь мораль справедливість, не розуміючи їх справжньої суті. І під такими гучними словами як "примирення до миру" вони вбивають, під "боротьбою з польським фашизмом", захоплюють, під лозунгами "накормим бедних" грабують. Вони брешуть тому що для них не складає ніякої цінності правда. І слова для них лише інструмент маніпуляцій, маніпуляцій свідомості. Адже людина по своїй природі завжди балансує між тваринним началом і духовним. І заспокоївши брехнею духовну свідомість можна сміливо віддатись інстинктам і нищити вбивати, грабувати - в ім`я справедливості, в ім`я свободи, і навіть прикриваючись іменем Бога. Як в старі кочові часи вони сліпо будуть слідувати за вождем, суперечити якому для них протиприродно, і це страшна дика сила, яку треба обуздати. Російському імперіалізму не можна дати жодних шансів, в противному випадку це означатиме загибель - загибель культури від недокультур`я. Це майже боротьба добра і зла, правди і брехні, справедливості та підлості.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.