Наша статистика, що те дишло, куди повернув - туди і вийшло

21 січня 2012, 14:20
Власник сторінки
Юрист, Правовед
0
467

Наша статистика, що досталась нам у спадщину від рядянського періоду може задовільнити кого завгодно. Перед нею не має нічого не можливого. Рахувати вміє по різному, порівнювати також, з чим хочеш, як

Наша статистика, що досталась нам у спадщину від рядянського періоду може задовільнити кого завгодно. Перед нею не має нічого не можливого. Рахувати вміє по різному, порівнювати також, з чим хочеш, як хочеш. Можна сказати -вже досягнуто рівня 2007 року, а можна – не зуміли досягти рівня лютого 2007 року. Можна по різному сказати і порахувати.

  Наші можновладці повинні молитися на радянську статистику, що досталась у спадщину без змін критеріїв обліку, методів, методики і форм. З нашою статистикою можна яку хоч цифру зробити. Треба позитивну – отримуй, а треба негативну – без проблем. Все це справа техніки, методиці підрахунків. Знаю достеменно, сам таким користувався, якщо треба було комусь добряче вгріти рахували показники по одному методу, а якщо похвалити, та ще й поставити в приклад, бо, як же без нього, рахували по іншому.

 Можна було рівняти до аналогічного періоду минулого (березень, 2010-березень, 2011), або до минулого місяця (березень-лютий), а ще краще рівняти до січня, коли пів місяця вихідних і працюють тільки ті підприємства, які не можливо зупинити. Останнє – це коли треба похвалитися досягненнями. 

 Уявіть собі, які темпи росту будуть, якщо порівняти грудень з січнем, або четвертий квартал, на який кидаються всі зусилля і ресурси з першим кварталом, коли тільки починали складати кошториси.

 Можете собі уявити, який буде ріст промисловості і окремо по виробництву та розподіленню електроенергії, у добувній промисловості у 2011 році, порівняно з 2010 роком, якщо атомна електростанція (один з блоків) був на плановому профілактичному ремонті і не працював, а з 20011 року запрацював на повну силу і, якщо на одному з найбільших цементних заводів Європи у 2010 році ледь жевріла одна піч, а в 2011 запрацювали всі 4 печі печі, бож об’єкти Євро-2012 треба здати вчасно?

 А якщо навпаки, з чим будуть порівнювати? Та не хвилюйтесь статистики у нас вміють все. Можна найти якусь з країн з пострадянського простору, де не було і не є в розрізі промисловості таких галузей в порівняти з ними, чим не досягнення.

А ми дивуємося, обурюємося, що то за цифри нам Азаров майже щодня говорить, кажемо, що він не в Україні живе, бо як так, коли в кишені пусто, а на папері густо?

 Ми ж бачимо все навпаки, у магазині густо, а у кишені пусто, обурюємось, а вони не розуміють чого то люди ще хочуть. Ось, розмахує папірцем, тут офіційно написано, що вам вже шість разів у цьому році підвищували зарплатню і вона вже виросла у порівняні з періодом, коли були наші «попереднікі»…

Так що, любі мої дітки, як колись казав дід Панас, з статистикою у нас все в порядку.

Ото прочитав сьогодні дані Головного управління статистики в Хмельницькій області про те, що промисловість Хмельниччини зросла на 8,4 відсотки у 2011 році. І що цікаво, за показником приросту Хмельниччина залишила за собою 10 місце серед регіонів держави, значить і в минулому році був ріст не менший, то наскільки ж ми виросли за два роки?

 Хотів ще писати, та не буду втомлювати.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.