Чи є потреба в субкультурах?

21 січня 2012, 20:49
Власник сторінки
Людина
0
624

Хоча останнім часом мода на субкультури і зникла, але все ж таки окремі групи залишились. Але , навіть попри те, що ще кілька років тому суб-мода процвітала, досі мало хто знає, що це.

   А субкультура - це часто  закрита група,  погляди якої на життя чи певні речі суперечать загальноприйнятим нормам. Також, додам від себе, що не варто до субкультур приписувати віруюючих, які ні в якому разі не є субкультурою. Я пишу про такі молоджні субкультури, як: емо, готи, скінхеди, панки, репери і хіпі.
  
    Оскільки, ми будемо розглядати молодіжні субкультури, то варто додати, що їхня ідеологія дуже часто грунтується на зміні суспільного стану, політичної системи або це просто втеча від супільства в коло єдинодумців. Свої цілі  вони досягають дуже різними способами, а деякі субкультури навіть признають бунти і революцї.

    Так вже сталося у моєму житті, що кожне питання  я розглядаю під  лінзою суспільства і особистості. Тож, яка значимість молодіжних субкультур для суспільства?

    Дуже часто, субкультура у суспільстві займає пасивний стан, вони не хочуть чогось змінювати, закриваються в своєму колі спілкування, ігнорують загальноприйняті правила і норми поведінки. (хіппі, готи, інді) Навіть попри свій менталітет, ці групи людей не можна назвати позитивним явищем суспільного життя.
Панки й пиво
     Також від деяких субкультур(панки, анархісти, емо, скінхеди, гопники) можна чекати лише проблем. Ці групи дуже часто можуть розбити вікно в будинку, побити перехожого, заблювати двори або посцяти на зупинці. А отже, ніяким позитивом, там навіть не пахне.
    Ще, можна додати, що такі субкультури створюють проблеми, не лише для людей котрі їх оточують, а і для цілої країни. Безладні сексуальні стосунки, багато алкоголю і нерідко прийняття наркотиків кидає на країну певну тінь від якої дуже важко відмитися.

   Отже, будь-яка субкультура, для суспільства це доволі неприємне явище, тому що, такі люди або пасивні, або агресивні, тобто від них, або проблеми, або... проблеми.


   А як щодо особистості? Які наслідки  перебування в субкультурі для людини, як індивіда? Тут також, все не так гладко. Майже завжди перебування в субкультурі означає заковування себе в певні рамки, які відповідають статуту групи. Людина позбавляється своєї унікальної думки починає думати колективно. Так, як всі, або ніяк.  Відразу після вступу у цю компанію, людина отримує певні рекомендації, а часто і вимоги, щодо того, як одягатись, що говорити куди ходити. Перебування у такому колективі абсолютно незалишає місця для самовираження,  попри загальноприйнятий стереотип, що людина, яка перебуває в субкультурі, відрізняється від всіх, навпаки, тоді людина вливається в ціле стадо, так званих самовираженців.

Хіппі. Спочатку роздягаються, а потім...
   Отже, субкультура, не може похвалитися і позитивним впливом на особистість, а лише крайньо негативним.

   То виходить, що субкультура, як для суспільства, так і для особистості грає негативну роль,а отже немає права на життя. І  живуть такі групи лише за рахунок людей, які хочуть бути яскравішими, віділятися і відрізнятися від оточуючих, таким людям можу лише поспівчувати, бо самовираження треба шукати не в стаді подібних один одному, а десь в собі, в своїй культурі, а не в масовій і хаотичній.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: мода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.