Темники для владних спічрайтерів

28 січня 2012, 10:15
Власник сторінки
Юрист, Правовед
0
384

Про що завгодно, тільки не про головне

Читаючи коментарі наших можновладців і тих, що їх обслуговують, радять, підказують стосовно резолюції ПАРЄ «Про функціонування демократичних інституцій в Україні», все більше спиняєшся на думці, що ця влада не надто переймається висновками і рекомендаціями Парламентської асамблеї.

Вона не збирається їх виконувати у повній мірі. Щось завуалюють, щось на йоту підправлять та європейське життя, їх норми - це не для них.

Прикладом цього є коментар радника Президента А.Герман на 5-му Каналі. Намагання забалакати тему, відійти від основного, применшити значення, мов нічого не сталося, ми на правильному шляху – ось про що вони зараз говорять.

У Шустера вчора Бондаренко говорила про якійсь компліменти, які Рада, нібито дала діючій владі, щодо закону про вибори тощо. Тобто «лёд тронулся», але не згадала, що ПАРЄ повязала вибори в ВР з майбутнім Украіни. Там чорним по білому сказано, якщо вони не відбудуться чесно, прозоро, без фальсифікацій, то Україна впаде у прірву. Вона договорилась до того, що такі резолюції утруднюють процес входження України до ЄС.

Вона говорила, як і завжди про необхідність покращувати рівень життя, але поки він покращується не у людей.

Таке враження, що цим спічрайтерам видали «темники», це така технологія – напустити туману. А у нас «все хорошо, прекрасная маркиза».

Ось, що сказала на 5-му Каналі Герман:"Треба піднімати рівень життя людей, щоб захистити людей від кризи і працювати над тими зауваженнями, які ми отримали від Парламентської асамблеї Ради Європи".

Люди добрі, та в резолюції ПАРЄ жодного слова не має про рівень життя людей, там нічого не сказано про захист людей від кризи. Там вже не кажуть, а волають про необхідність захистити людей від влади і створеною нею системи правосуддя, централізації і всемогучої прокуратури.

"Ми безперечно кожну несприятливу ситуацію перетворимо в сприятливу, ми зробимо висновки з висновків Парламентської асамблеї Ради Європи, і будемо йти вперед", - додала політик.

"Я не люблю цього російського прислів’я, але воно тут дуже підходить: обіцяти, ще не значить одружитися. Воно сюди дуже підходить", - розмірковуючи про можливі санкції з боку Європи до України. Та ні, це відноситься до того, що було сказано нею вище. Це вони обіцяють, але й думки не мають ці обіцянки виконувати. А Європа нічого не обіцяє, і  можливість введення санкцій з боку Європи до України не є перебільшеною, а прогнозованою.

"Україна мала виконати усі свої зобов’язання при вступі до Ради Європи. Натомість досі чимало з них невиконані. Можна сказати, що терпіння Ради Європи вичерпується", - заявила доповідач ПАРЄ Маріетта де Пурбе-Лундін в інтерв’ю радіо Deutsche Welle.

Де Пурбе-Лундін наголосила, що перед ухваленням такої жорсткої для владної команди України Резолюції були вивчені точки зору і української опозиції, і влади.

А представник від ПР Надоша заявив, що більша половина добавок і змін до резолюції внесено саме представниками від правлячої партії в Україні.

Та Герман таке не підходить. Їй  треба знайти винних у цьому провалі політики влади. А винні, звісно опозиція. Вона "тільки тим і займалася: вона просто забруднювала костюм влади і країни. І їй це вдалося. Треба віддати їй належне. Обляпати Україну опозиції вдалося". Тобто, все було б добре, як би не опозиція. Як вам?

Не треба шукати чорну кішку у темній кімнаті, особливо коли її там не має.

"Сподіваюся, до нас дослухаються, особливо представники владної більшості. Було б кращим, якби до розмов про санкції взагалі не доходило»,- сказала та сама Маріетта де Пурбе-Лундін.

 

 

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.