Партія Регіонів vs ПАРЕ

31 січня 2012, 14:44
Власник сторінки
Народний депутат України
0
518

Річ у тому, що у Партії регіонів, яка сьогодні монополізувала владу в Україні, давні і доволі неприязні стосунки з Парламентською Асамблеєю Ради Європи

Прийнята 26 січня резолюція ПАРЕ по Україні негайно викликала низку диспутів у демократичному середовищі вітчизняної політики. Дискутується, звісно, не те, вірна чи хибна резолюція – вона однозначно вірна у своїх оцінках і характеристиках – предметом обговорення стало питання: виконає діюча українська влада хоч невеличку частку рекомендацій, або проігнорує їх абсолютно. Відповідно до заяви партії "УДАР", що характеризувала резолюцію як рятівну соломинку для влади, яка перейшла межу здорового глузду у боротьбі з політичними опонентами і порушенням прав людини, приписи ПАРЕ мають бути виконані обов’язково.
Безперечно, особисто я щиро сподіваюся, що здоровий глузд і, навіть, інстинкт самозбереження для нашої влади, яка має усі шанси опинитися у міжнародній ізоляції, візьмуть гору над зведенням особистих рахунків. Але сліпо вірити у вибір такого варіанту, було б, по меншій мірі, необачно.

Річ у тому, що у Партії регіонів, яка сьогодні монополізувала владу в Україні, давні і доволі неприязні стосунки з Парламентською Асамблеєю Ради Європи.

У січні 2007 року, під час роботи уряду Януковича моніторинговий комітет ПАРЕ визнав у власному звіті, що зазначений уряд, який створений внаслідок "темних домовленостей", "переповнений чиновниками, які уособлюють корупційне злиття бізнес-інтересів з урядом". Коментуючи цю інформацію, Віктор Янукович назвав звіт ПАРЕ "голослівними звинуваченнями без фактів". Однак вже за декілька місяців, після прийняття чергової резолюції і, готуючись до парламентських виборів, тодішній голова уряду кардинально змінив думку. Тоді він заявив, що українські політики просто зобов’язані керуватися резолюцією ПАРЕ.

Але якщо у 2007 році між цими діаметрально протилежними заявами пройшов хоч якийсь час, то у 2012 році, влада навіть не спромоглася виробити єдиної думки з приводу всесвітнього ганьблення України.
Резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи допоможе зміцненню демократії в Україні, повідомляє Міністерство закордонних справ України. "Прийнята резолюція ПАРЄ стала перемогою збалансованих оцінок і здорового глузду над черговими спробами перенести внутрішньополітичну боротьбу на європейський майданчик", – сказано в повідомленні, поширеному Департаментом інформаційної політики МЗС України. А нардеп-регіонал Іван Попеску заявив, що Асамблея в черговий раз підтвердила, що Україна рухається у напрямку євроінтеграції.

І у цей же час чуємо коментарі щодо резолюції з вуст іншої офіційної особи – радника Президента України Ганни Герман: "Опозиції вдалося обляпати Україну". Погоджується із нею і нардеп від Партії регіонів Володимир Толстенко, який вважає, що негативні оцінки ситуації з демократією в Україні, про які йде мова в резолюції ПАРЄ не мають нічого спільного з тим, що відбувається насправді.

То ж у даному випадку ми бачимо звичайне зіткнення інтересів апарату державної влади, яка хоч намагається керуватися інтересами України, і Партії регіонів, керівники якої, здається, по-справжньому повірили, що їхня партія і є влада.

Державницькі сили будуть намагатися виконати резолюцію ПАРЕ. Функціонери Партії регіонів – завадити їм це зробити, якими б тяжкими не були наслідки для України.

Член політради Партії "УДАР Віталія Кличка"
Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: партія "Удар",Партія регіонів,Ганна Герман,Віталій Кличко,Геннадій Ткачук,резолюції ПАРЄ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.