Закриття ex-ua:об'єднала любов до "шари" чи "вже дістало"?

02 лютого 2012, 14:47
Власник сторінки
0
477

Нинішня влада об'єднала нас не тільки як Схід та Захід, а й з собою в любові до "шари". Але чомусь люблячи її палко та полум'яно, ревниво намагається побороти в нас такі ж приємні почуття.

В Україні бушує революція... Поки що в Інтернеті. Велику кількість громадян зачепило закриття владою "шари". І хоч така практика застосовується по всьому цивілізованому світу, обурило те, що вона застосована саме в Україні.

В соціальних мережах з різними акцентами тема окантується з різних боків. Підбираються неймовірні слова, з фантастичним добором навіть ком та крапок.

По різному ставляться люди до авторського права. До його відвертих крадіжок. З цим потрібно боротись використовуючи широкий комплекс різних методів. Підвищення зарплат суддям не привело до незалежної судової системи, тому як не працює відповідальність тих суддів за відверто кримінальні злочини при здійснені ними правосуддя. Каральні методи проти розповсюдження піратської продукції без створення досконалої системи прокату й збільшення доходів споживачів - це нові ex-ua, нові піратські ринки. Але ми наразі  про дії влади.

Мабуть тільки в голові початківця-фантаста, на підйомі його натхнення, може промайнути бурхлива фантазія про те, що українська влада, нарешті, почала потужну компанію проти піратства. Навіть поверхневий аналіз дій влади останніх років не зможе переконати нас в зворотньому. В тому що влада нахапавшись, почала займатися захистом прав пересічних громадян. Навіть "зірок". Для цього варто просто піти на Петрівку, перевести після важкого трудового дня погляд на ятки біля станцій метро, в інших місцях масового скупчення громадян.

Українці в фантастику не вірять вже давно. Життя в нашій країні перевершує найсміливіші фантазії. Але як і скрізь схильні до "шари". Кожен хоче придбати  річ по дешевше, навіть зовсім безкоштовно. Групка олігархів, які наразі мають реальну владу, прибрала до рук все, що було в державній власності за копійки. Мабуть тільки людина з яскравим почуттям гумору може уявити, що Межигір'я гарантом Конституції, президентом країни було придбано за ринковою ціною. Нинішня влада об'єднала нас не тільки як Схід та Захід, а й з собою в любові до "шари". Але чомусь люблячи її палко та полум'яно, ревниво намагається побороти в нас такі ж приємні почуття. Тому як від нашої тої любові вона нічого не отримує. На відміну від Петрівки й безлічі інших місць.

Звідси сплеск емоцій та протест в Інтернеті, революція. Іт-експерти відзначають небувалу DDoS-атаку на сайти президента, кабміну, МВС, СБУ, сайту партії регіонів, "плюсів", тощо, навіть по світовим міркам. За їх оцінками, таке не можливо було провести без залучення великої кількості небайдужих користувачів - небайдужих громадян України, активних українців.

Але на відміну від державних сайтів, постраждали можливо тільки "плюси", тому як втрачають доходи з реклами. На відміну від них, державні сайти, які не несуть жодної корисної інформації для більшості громадян, будучи своєрідним "міжсобойчиком", створені за рахунок платників податків. Й те що вони "впали", це додаткові кошти з бюджету держави на закупівлю нового, більш потужного обладнання та на відкат для зацікавлених чиновників.

Але такі вони протести в Україні. Які не є, але кроки в Європу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: протести,активні українці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.