Щодо процедури внесення змін до урядового законопроекту про вищу освіту.

03 лютого 2012, 13:02
Власник сторінки
Координатор громадської ініціативи "Студентський захист".
0
551

Можливі варіанти

Згідно вимог Регламенту Верховної Ради України та Регламенту Кабінету Міністрів України, Уряд не має вже можливості «внести» додаткові свої пропозиції до розгляду законопроекту у першому читанні. Це є факт.

Тому є такі варіанти:
 
1.Якщо автори урядового законопроекту та двох альтернативних подадуть письмові звернення на Верховну Раду України з проханням відкликати свої законопроекти, і парламент за це проголосує. (Аргументація для авторів альтернативних законопроектів може бути така, що внаслідок обговорення їх законопроектів - вони побачили деякі речі, які можна вдосконалити чи змінити).
 
2.Верховна Рада України «провалює» всі зареєстровані законопроекти і Уряд вносить «оновлену» версію, яка буде підготовлена за результатами діяльності робочої групи на чолі з М.З. Згуровським

Якщо, автори альтернативних законопроектів не будуть задоволені врахуванням їх позиції в «оновленому» законопроекті – вони мають можливість ще раз внести свої законопроекти.

І третій, як на мене, найбільш реальний варіант.
 
Урядовий законопроект приймають в першому читанні і розроблені  пропозиції від оперативної робочої групи вносяться в найкращому випадку від керівників фракцій більшості або від більшості членів профільного комітету, як поправки до другого читання.
 
Інших варіантів немає.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: законопроект,уряд,вища освіта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.