Холодна смерть

05 лютого 2012, 19:30
Власник сторінки
0
676

Сильні морози в Україні забрали життя вже щонайменше ста людей.

     Сильні морози в Україні забрали життя вже щонайменше ста людей. У найбільших містах України встановлені пункту обігріву – це намети, де людям дають теплий одяг, їжу та першу медичну допомогу. Загалом таких пунктів – понад півтори тисячі, але на жаль їхня кількість недостатня аби врятувати людей, які все таки гинуть через сильні морози та великий сніг.

     Страшна статистика лякає, адже безневинних, які замерзають на вулицях стає все більше і більше. В основному це безпритульні, які перебуваючи в стані алкогольного сп’янінні, засинають на вулиці, а прокидаються вже в травмпункті з обмороженнями.

     Враховуючи все це громадська організація «САМІ» (місто Львів),  залучивши волонтерів, робили вечірній обхід, в невеликому радіусі, від місця свого проживання.

Волонтерами було знайдено 6 людей в стані алкогольного сп’яніння, які нічого не усвідомлюючи замерзали на морозі. «Ми викликали лікарів та повідомляли близьких, аби ті забрали їх», - розповідають учасники акції.  

     «Найсумніша ситуація трапилася в одному із районів Львова, волонтерами (голова громадської організації «САМІ» Андрій Породко,  шоумен та телеведучий Андрій Ферцак) було знайдено чоловіка в нетверезому стані, який лежав в сніговій кучугурі та солодко спав. Викликавши швидку, ми затягнули його в найближчий магазин, надавши першу медичну допомогу, лікарі відвезли його додому. Слава Богу, що ми все-таки встигли врятувати людське життя», -  Андрій Породко

     «Я вперше спробував себе в ролі волонтера, і хочу закликати всіх до цієї діяльності, адже не можна все життя жити осторонь чужих проблем та бід. Головне не бути байдужим до проблем, які нас оточують, віддаючи декілька годин вільного часу можна врятувати не одне життя», - Андрій Ферцак. 

     Надзвичайно прикро та боляче бачити людську байдужість.  Адже цей чоловік лежав в снігу дуже довго, але найгірше те, що він міг там просто замерзнути, через жорстоку людську байдужість.




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.