Повернення в Европейську сім'ю

08 лютого 2012, 08:09
Власник сторінки
0
497

"Скільки про ту Європу можна", "власних проблем не вистачає", "переймайтеся, краще, українськими справами"

Днями, уже після підписання Угоди про спільні дії об’єднаної опозиції, з’явилася Заява нашої політичної сили – "УДАРу" Віталія Кличка" – про 7 принципів повернення в європейську сім’ю. І відразу ж я, як голова обласної партійної організації партії, отримав з цього приводу низку запитань і побажань: "скільки про ту Європу можна", "власних проблем не вистачає", "переймайтеся, краще, українськими справами".

З цього приводу хочу сказати наступне. Зазначена Заява – програмна, отже містить ті стратегічні положення, які ініціюватимуться і втілюватимуться УДАРом після здобуття влади. Писати у подібних документах про нинішні реалії – значить повторювати очевидні речі про соціально-економічну катастрофу і політичний авторитаризм в Україні. Абсолютна більшість громадян це розуміє. А на виключно малу групу задоволених сьогоденням наші заяви не розраховані – усі вони знаходяться при владі і триматимуться за неї у будь-який спосіб. Тому критикувати, викривати прорахунки, помилки і відверті злочини можновладців можливо і потрібно. Але на одній критиці фундамент майбутніх перетворень побудувати неможливо. Ігнорувати ці засади – значить повторити сумний досвід "помаранчевої" команди, яка, прийшовши до влади у 2005 році, виявилася нездатною сформувати ключову мету – що є українською національною ідеєю. І завершилося все це швидким реваншем сил вчорашнього дня.

Тому відкладати формулювання базових принципів подальшої діяльності "на потім" – після виборів – буде бальзамом на душу нинішньої влади.

Нинішня влада критики не боїться. І всі викриття, журналістські розслідування та, навіть, реакція міжнародного співтовариства для замкнених у своїх кабінетах та на віллах VIP-чиновників здійснюють ефект, схожий з дією гороху об стіну. Це старий номенклатурник Кучма злився на публічну критику і пробував її уникати. Нинішні бонзи її просто не помічають. А ось політична альтернатива, демонстрація конструктивної програми на тлі нинішньої руйнації, фіксація прогресу у порівнянні з регресом – це те, що виводить вітчизняну клептократію з рівноваги.

Тож сьогодні, коли мова йде про зміну влади, українські можновладці починають лякати нас революціями і хаосом, на кшталт подій в арабських країнах. Ми ж відповідаємо – наша перемога на виборах буде чесна і законна. Ми пропонуємо не повстання, а Програму. Ви видумуєте нові способи фальсифікацій. Ми сподіваємося на добру волю мудрого Українського народу.

Голова Вінницької обласної організації
Партії "УДАР Віталія Кличка"
Ігор Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Европа,партія "Удар",Ігор Ткачук,Віталій Кличко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.