Етиміологія поняття "тролінг" (Електронна коротка версія)

08 лютого 2012, 17:51
Власник сторінки
0
790

Судячи із матеріалів, які вже розміщені в Мережі стосовно цього поняття, всі автори сходяться на тому, що тролінг є продуктом, який з"явився з появою Ітернет.

Та якщо зважити на історичну складову у цьому питанні, то слід зауважити, що стосунки між людьми існувалми за довго до появи Інтернету. В письмовій чи усній формі велись дискусії...
Ось невеличка ілюстрація на підтвердження того, що дискусії таки велись. Мова піде про (як стверджує історія) красуню і розумницю Гипатію Александрійську, яку вбили тільки за те, що вона вміла аргументувати в процесі дискусії. А зробили це релігійні фанатики, науськані архієпіскопом Кирилом. І було це у 415 році н.е..
Тобто, цей факт може розглядатись і як аргумент того, що тролінг є продуктом будь-яких ідей.
Окрім усього, унікальність  цієї ситуації полягає іще і в тому,що вона виявляє відповідний тип людей, які є носіями соціального спаму. "Унікальність" цього типу людей полягає у специфічному сприйнятті змін(інформації), яка базується на нерозумінні цих змін.
Віддалено це можна порівняти з преконанням людини в тому, що у неї є вокальні дані. І ця людина починає шукати можливість реалізуватись саме у цьому напрямку. Та згодом з"ясовується, що це зовсім не так. Але головним у цій ситуації є те, що, якщо хтось намагатиметься переконати "унікума"  у зворотньому, відразу обернеться на ворога(!) І якщо в мистецтві, в медицині напрацьовані "методики" захисту від таких "унікумів", то в соціумі таких активістів вивести на чисту воду дуже важко. Річ у тім, що  І звинувачувати їх не можна , бо все це відбувається поза їх бажанням бути такими. Причина криється у порушенні емпіричного і теоретичного сприйняття інформації(валідність).
І коли така людина потрапляє навіть в ідейно сформований колектив, вона починає його руйнувати з середини і-увага!- зовсім не тому, що у людини була така мета, а саме тому, що вона починає бездумно копіювати дії оточуючих її...
До речі, саме за таким принципом христянство отримало таке розгалуження релігійних напрямків. Саме за таким принципом розвалився СРСР(Радянський Союз).
Для ілюстрації в контексті цього матеріалу візмемо конкретних людей нашого сьогодення, наприклад, Корчинський Д.О.("Братство") і Кравчук Л.М.( Перший президент України).
Корчинський цікавий своїм тлумаченням поняття "Бог". Якщо хтось зацікавиться цим питанням,то обов"язково побачить відмінність у трактовці з іншими віруючими навіть тієї ж конфесії в залежності від статусу  у цій конфесії...
Біографія Кравчука також є цікавою з точки зору розуміння ідеї... З якою легкістю він опинився у протилежному таборі... Його активність сьогодні...
Так що якщо Інтернет і може на щось претендувати, то тільки на назву без обгрунтування...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Кравчук,політика,інтернет,тролінг,ідеї,соціум,Корчинський,Гипатія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.