Революція, Інтернет чи бійня?

12 лютого 2012, 12:07
Власник сторінки
0
624

Ключовими темами обговорення в Мережі в межах України є питання революції і те, як Інтернет влпине на існуючі засоби інформації. Ось моя думка з цих питань.

Почну з революції. Революції зумовлені науковими відкриттями саме в соціальній сфері. Тобто, це є переосмислення процесів самоорганізації. Де час отримує словесну(вербальну) віху, що дає можливість для розуміння через поширення більшістю.
Розуміння соціальної революції визначає на відповідному етапі стан суспільства в цілому. І особливість полягає у тому, що це розуміння і визначає дійсний стан однорідності суспільства.
На сьогодні за ступінню свого розуміння щодо соціальних змін(революцій) наше суспільство знаходиться і користується стериотипами, які сформовані ще ХVIII сторіччі(Французька революція 1789рік).
До речі, найпрогресивніша журналістська братія, політтехнологи(якими вони себе вважають), до яких належить і В.Портников, роблять ознакою часу, звертають увагу лише на суто технічні аспекти в тому числі іІнтернет. І роблять це за доволі банальною схемою: нове - відповідно і час такий(приблизно).
Звідси і напрямок діяльності активістів на кінцевий результат. Якщо, наприклад, так би мовити прогресивна частина використовує технічні досягнення для організації суспільства проти когось, то, в той самий час консерватори роблять все можливе, тими ж засобами, щоб у той же спосіб контролювати тих, кого збурюють.
В реальності маємо таку картинку. Прогресивні на кшталт Єгора Соболева в мережах під різними назвами (САМ) * *закликають кидатись  головою вперед і якомога сильніше битись, обов"язково з криком "За Україну!" на стіну, яку в той самий час вибудовують консерватори. При чому ця сіна росте і міцнішає швидше, ніж голови нападників.
І якби найпрогресивніші своєчасно усідомили, що Інтернет, в першу чергу,- це мобільність і об"єм іеформації (!), а це саме те, що потрібно аналітику, досліднику і взагалі розумній людині...**
Та хіба про це може йти мова, коли вони знають, що в Інтернеті є Ютюб! А там набагато ефективніше (на думку прогресивних і консервативних) вони будуть виглядати, вимастившись кров"ю і лайном один одного...
Можливо хтось з читачів не зрозумів, то повторююсь: автор цих рядків є прибічником Розумної революції.
Результат якої через п"ять років повинен виглядати так: Янукович самотужки із своми рідними вантажить своїми пожитками жигулі з прицепом біля воріт Межигір"я... Депутати ВР вже рік не отримують платні і не відвідують Раду, бо там відключили воду, опалення, зв"язок, світло за несплату комунальних послуг... І вони збираються відстоювати свої права на Майдані...
А в той самий час  більшість громадян зрівняли свій матеріальний статус з найвищим у Європі... Збільшилась народжуваність... Покращились послуги і т.д.
Виявляється, що потрібно зовсім небагато - зрозуміти, чому і як деформується влада? А саме пояснення криється ось у цій формулі (Х -1)=1. Де "Х"- це суспільство, а "1" ті , хто намагається керувати цим суспільством...


*_ Поява Інтернет в першу чергу має змінити зміст матеріалів, де факти представлені таким чином, щоб глядач, слухач, читач бачив паростки майбутньоговзагалі і свого зокрема.
Виникає питання: від кого? чого? і яких змін треба чекати?
Можна собі уявити кількість скалічених мабутніх журналістів, де історію читає проффесор Литвин, наприклад.
**_Мова йде про побиття, залякування, ув"язнення, вбивства громадян,журналістів,депутатів .

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: суспільство,політика,інтернет,Розумна революція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.