Віртуальність vs. реальність

14 лютого 2012, 08:14
Власник сторінки
0
477
Віртуальність vs. реальність

Новітні технології поширюються нечуваними темпами. За прогнозами експертів вже у найближчі роки комп’ютери стануть розумніші за людей.

Новітні технології поширюються нечуваними темпами. За прогнозами експертів вже у найближчі роки комп’ютери стануть розумніші за людей. Робототехніка теж постійно вдосконалюється і це наводить на думки, що історії письменників-фантастів дуже скоро стануть реальністю. Але що це – прогрес чи самознищення?

Крім потенційної загрози “повстання машин”, новітні технології руйнують життя людей. Віртуальне і реальне дуже переплітаються і сумнівно, що цей процес можна зупинити. Але проблема не у самій віртуальності, а тому ЯК її використовувати. Технології завжди створювалися з метою полегшення праці, побуту, людського життя загалом. Проте, вільний час, який у людства зявився завдяки цій автоматиці та спрощеності витрачається на розваги, а не саморозвиток. Люди навпаки тупіють – відбуваються зміни в корі головного мозку, а фізична память замінюється віртуальною. Тепер людині не треба запамятовувати певні знання, бо їх можна знайти в пошуковиках за декілька секунд. Навіщо вчитись малювати чи гранти на музичному інструменті, коли можна вдома відкрити спеціальну програму? Зустрічі з родиною, друзями стають не потрібними, бо їх можна знайти онлайн. Але ж насправді це все будує стіни, залишає людину на самоті. Такі люди просто не виживуть, якщо одного дня всі технології перестануть працювати. Вони не матимуть елементарних знань як поводитись і скотяться до рівня тварин.

Проте, якщо навіть рік-два ігнорувати розвиток новітніх технологій, то наздогнати все надзвичайно важко. Найближчим часом багато професій зникне, а багато з’явиться і цінуватиметься саме вміння встигати в ногу з часом. Всі технології можна використовувати в міру, на потрібні цілі і знати як оминати небезпеки в інтернеті. Є речі, які мають бути не лише віртуальними, а й реальними – стосунки, спілкування з друзями, розважальні ігри… Не можна забувати й про розвиток свого фізичного тіла, яке потребує чогось іншого, а не сидіння перед моніторами комп’ютерів чи телевізорів. І духовні роздуми, реалізація своїх талантів, мрій є надзвичайно важливими, бо людині відведено надзвичайно мало часу, щоб його використовувати на ілюзію життя. Потрібно ЖИТИ СЬОГОДНІ, ЗАРАЗ І ТУТ!

Іван Лендєл, інтернет-видання “Live Today”
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: саморозвиток,технології,пам'ять,інтернет,комп'ютери,деградація,віртуальність,реальність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.