Цугцванг влади

16 лютого 2012, 07:34
Власник сторінки
Народний депутат України
0
494

мовою шахів...


Мій колега – голова Закарпатської обласної організації Політичної партії "УДАР Віталія Кличка" Валерій Пацкан у замітці "Партія Регіонів довго думала, як здихатись опозиції" дуже слушно зауважив, що нинішня партія влади йтиме на будь-які законодавчі хитрощі, аби знешкодити кандидатів від опозиції в округах, проводити вибори Президента у парламенті та за будь-яку ціну зберегти більшість у новому складі Верховної Ради.

Причому аналіз наслідків від запланованих "регіоналами" заходів було зроблено з такою вичерпною ретельністю, що жоден провладний політик не винайде аргументів для їхнього заперечення.
Дозволю собі не погодитися лише з однією фразою – навіть не словами, а тональністю – "Всі перераховані зміни значно ускладнюють життя опозиції".

Скажімо так – ускладнювали би, якби Партія регіонів відчувала себе впевнено; якби вертикаль влади трималася монолітно і непохитно; якби авторитет єдиного центру прийняття рішень не підлягав сумніву. Але у тому-то й справа, що влада відчуває свою слабкість!

Намагаючись повторити досвід "Єдиної Росії", яка впродовж 2000-х років робила у російській політиці все, що забажає, керманичі "регіоналів" не зрозуміли, що європейська ментальність українського народу, його демократичні традиції скоротять цей період всевладдя до двох років.

Заборонять висуватися одночасно в мажоритарних округах і перебувати у виборчих списках? В опозиції, взагалі, і "УДАРу" Віталія Кличка", зокрема, достатньо сил і прихильників, щоб сформувати і потужні списки, і підтримати власних кандидатів у виборчих округах. Зробить влада ставку на потужних "мажоритарників", які максимально дистанціюватимуться від дискредитованого в очах людей словосполучення "Партія регіонів"? Але ж вона уже давно не складає єдиного цілого. І між висуванцями різних угрупувань – Адміністрації Президента, Кабміну, фінансово-промислових лобі, креатур обласних адміністрацій розпочнеться така війна, що у більшості виборців вона викликатиме єдину асоціацію – "павуки у банці". А, пройшовши за рахунок власних коштів і зусиль до Верховної Ради, такий самовисуванець менше за все буде вдячний "вертикалі влади", і тому голосуватиме на власний розсуд. Покупати ж кожен голос під час кожного голосування жодних грошей не вистачить.

Тож нехай вони всію цією еквілібристикою лише демонструють українцям і всьому світові власну слабкість. Ми сильні власною впевненістю у перемозі.

Тому хочу ще раз зазначити – Партія регіонів і оплутана нею виконавча влада знаходяться у тій ситуації, коли кожен їхній крок призводить лише до погіршення ситуації.

Член Політради
Партії "УДАР Віталія Кличка"
Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: партія "Удар",Партія регіонів,влада,Віталій Кличко,Геннадій Ткачук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.