Не принципово

16 лютого 2012, 07:40
Власник сторінки
0
540

коли можна не звертати увагу на дрібниці...


Нещодавно російська інформаційна агенція "Росбалт" розмістила у себе на сайті статтю Гліба Плотнікова "Україна на грані", у якій, на тлі роздумів про негаразди внутрішньої і зовнішньої політики нашої країни було сформульовано висновок про падіння легітимності правлячого українського режиму. І тут же зазначено, що уже сьогодні у випадку президентських виборів Віктор Янукович програв би їх у другому турі Віталія Кличку або Арсенію Яценюку. При цьому рейтинг діючого Президента автором статті визначався у 16% по Україні.

Зазвичай таким чином матеріали для публікації не готують. Якщо автор наводить рейтингові дані, то має відповідно і розмістити посилання – звідки інформація, хто проводив дослідження, якими методами користувалися. Так, зрештою, і роблять аналітики та політологи, які намагаються вплинути на суспільну думку у протистоянні приблизно рівних суперників. Тоді мають вагу не просто відсотки голосів респондентів, а й десятки, соті відсотків; тоді наявна щільна увага до репутації та ймовірної заангажованості соціологічної служби, яка проводила дослідження.

Але не поспішаємо звинувачувати дописувача.
Усе наведене вище актуально і принципово, коли мова йде про конкуренцію, а важелі виборчих терезів ще не схилилися на бік якогось з кандидатів. Однак, виявляється, для редакторів і відвідувачів російського ресурсу подібні заяви є очевидними речами. Очевидно, що у нинішньої української влади низький рейтинг. Очевидно, що Віталій Кличко перемагає на президентських виборах. Очевидно, що сумнозвісна "стабільність" абсолютно вичерпала себе. А у яких відсотках соціологічних досліджень втілюються ці очевидні речі російському обивателю абсолютно байдуже.

Голова Вінницької обласної організації
 Партії «УДАР Віталія Кличка»
Ігор Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: рейтинг,партія "Удар",Ігор Ткачук,Віктор Янукович,Віталій Кличко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.