Українська військова стратегія.

23 лютого 2012, 18:41
Власник сторінки
хакер, каратель
0
1548
Українська військова стратегія.

Чи може Украна забезпечити свою безпеку? Виклики 21 століття.

Про стан сучасноє української армії чув мабуть кожен, багато хто з нею стикався особисто, тому не треба розповідати на що вона здатна. 

Суть армії полягає в захисті державної цілосності, незалежності та інтересів. Сила армії має грунтуватися відповідно до зовнішніх загроз. Треба розуміти, що 20 років мирного українського існування це не наша заслуга. Україна не гарантує безпеку українцям. Наша безпека сьогодні залежить від коньюктури світової політики. 

У 2х світових війнах Україна була зоную найжорстокіших бойових дій, які унесли без перебільшення десятки мільйонів життів, до цього Україна була постійною зоною бойвих дій між Польшею, Туречиною, Московією, Литвою, Ордою та іншими. Є вкрай лицимірним заяви про те що ми(точніше земля і ресурси) нікому не потрібні.

На цій мапі видно, що в нашому регіоні є три глобальних блоки, з двома з них ми маємо кордон. Очевидно що Україна займає вкрай важливе стратегічне положення. Для НАТО це гарний стратегічний плацдарм, для Росії це питання безпеки і  виживання, адже від українського кордону рукою подати по Москви, до ядра Російскької держави.

Синім, темнозеленим та червоним виділено країни які є вірогідними супротивниками України. Це Основні країни НАТО, у тому числі Туреччина і Румунія які можуть на сьогодні становити основну загрозу, а також Росія, яка вже проводить політику повзучою окупації(останні призначення, шантаж газом, русифікація).

У цій таблиці наведено загальну чисельність армій, кількість танків, літаків, кораблів, реактивної артилерії та ядерних боєголовок (останні не плутати з ракетами). Червоним виділено країни з якими ми маємо сухопутні, або морські кордони.

Як бачимо Турецька і Російська армії мають значну чисельну перевагу. Крім того турецька армія, як і інші країни НАТО значно переважає технологічно. І Росія і НАТО мають великі ядерні арсенали, і у випадку війни між ними навряд чи щось завадить їм увійти в Україну, і перетворити нашу країну у зону жорстоких бойових дій.

Тож постає питання, якою має бути Українська армія щоб гарантувати незалежність і відбити будь яке баження використати Україну так, як свого часу німці використали Бельгію.

Очевидно, що чисельність має бути на рівні 300-400 тисяч, з 6000 танків і 2000 літаків. Крім того гарним гарантом незалежності могли б виступити 200-300 ядерних боеголовок. Свого часу Україна підписала меморандум "про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України  до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї" його також пілписали Британія, Росія, і США. (раджу уважно почитати)

Той факт що один з учасників меморандуму має територіальні претензії(Тузла), дає нам повне право на створення ядерної зброї.

Проте, найголовнішим гарантом безпеки є система ПРО. 


Цей проект має бути головної метою української військовой програми, головним проєком першої половини 21 століття. Вже сьогодні йде активна розробка ПРО на основі лазеру, вдалі випробування вже проводять США, Німеччина і Китай.

США випробовують встановлення лазерної гармати на Боїнг. Адже розміщення ПРО у повітрі значто збільшує радіюс ураження, чим підвищує безпеку.

Тож треба розуміти, що вступ у НАТО може захистити від Росії, але не захистить у разі війни НАТО з Росією.

Все це можливо створити в Україні, Янукович не вічний, а наша країна багата ресурсами і талантами. Головне це обєднатись і повірити в свої сили. Є дуже гарний приклад Ізраюлю, маленької країни в пустелі без ресурсів, яка тим паче є лідером в регіоні, має потужне військо і перемагала ворога який переважав в 7-10 разів.

Головне це єдність і віра в перемогу, і тільки тоді ми зможемо захистити нашу відчизну. Хто зна може українська армія 2042 року буде виглядати саме так:

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: стратегія,війна,безпека
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.