Сумська студентка кинула новонароджену дитину на розтерзання собакам

24 лютого 2012, 08:54
Власник сторінки
Координатор громадської ініціативи "Студентський захист".
0
582

Беспредел!!!

Вот что нужно делать с такими "мамами"????

У Сумах приголомшливий вчинок породіллі сколихнув усе місто - 17-річна дівчина народила маля під гуртожитком у 25-градусний мороз та покинула його напризволяще, повідомляє ТСН.

Тіло немовляти за кілька днів знайшли перехожі поблизу озера. Серед дитячої метушні увагу чоловіків привернули приблудні собаки. Олександр з Володимиром зупинилися й заціпеніли.

"Люди повз проходили, думали, що це звичайна кістка. Виявилось, що це останки дитини", - з жахом розповідає очевидець Олекасндр Тутов.

Експерти з'ясували, що у перші хвилини життя дівчинка була цілком здоровою і важила близько 3 кілограмів. За три дні правоохоронці знайшли горе-матір. Нею виявилась 17-річна студентка медичного коледжу, яка живе в гуртожитку, поблизу якого й відбулися пологи. Зі слів дівчини, народила вона миттєво, за якихось 3-5 секунд. Під час відтворення подій дівчина розповіла, що після пологів близько години чекала, доки маля не затихло.

"Коли вона перестала плакати і я вже не могла сидіти, оскільки дуже замерзла, я її тут залишила і пішла", - розповіла затримана породілля.

У медичному коледжі вчинком студентки приголомшені. Але поки тривають психічні та психіатричні експертизи, дівчину з коледжу не відраховуватимуть. Та навіть якщо її дії визнають наслідком післяпологового шоку, директор має сумніви, що вона й далі навчатиметься в їхньому закладі.

Дівчина поки не дала чітких пояснень. Але каже, що ретельно приховувала свою вагітність від батьків, які надто турбувалися про те, щоб вона - сільська дівчина - отримала гідну освіту.

"У даній ситуації сукупність багатьох факторів призвела саме до такого рішення - це відсутність довірчих відносин у родині, куди має йти дитина з будь-якою проблемою і плюс стереотипи, що склалися на периферії - страх бути засудженою, осміяною", - каже лікар-психіатр Олена Балинська.

Вона вважає, що порятунком від фатальних кроків молодих породілль могли б бути як гарячі лінії довіри, так і бебі-бокси, в яких можна таємно залишити немовля й отримати такий важливий у післяпологовий період час для роздумів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: мама
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.