Київ і Віталій Кличко

29 лютого 2012, 16:06
Власник сторінки
Народний депутат України
0
673

УДАР - партія, а не проект

Сумніви щодо того, чи буде партія "УДАР" Віталія Кличка" брати участь у виборах мера Києва розвіяв її лідер в ефірі 5 каналу. "Ми виграємо ті та інші вибори", – відповів Віталій Кличко на запитання, чи буде він також балотуватися до Верховної Ради.

Слід сказати, що сумніви ці – щодо доцільності взяття участі нашої політичної сили у виборах Київського міського голови панували у політичних аналітиків доволі довго. Наводилися аргументи, що за наявності КМДА та непідконтрольних міському голові районних адміністрацій, посада мера є іронічним втіленням звання "весільного генерала". Говорилося про те, що вигравши вибори УДАР особливих преференцій не одержить, а програвши – ставить під загрозу успіх на парламентських виборах та таке інше. Нещодавно було оприлюднено навіть дані, за якими потенційний провладний кандидат на посаду міського голови, суттєво поступаючись Кличкові у рейтингу підтримки виборців, може пишатися якоюсь незрозумілою "позитивною динамікою". Усі ці заходи здійснювалися з єдиною метою – відмовити і УДАР, і нашого лідера від участі у виборах міського голови міста Києва.

І були б ці аналітики та соціологи праві в єдиному випадку – якби "УДАР" Віталія Кличка" був технологічним проектом, зробленим "під одні вибори". Тоді можна було б казати, що якийсь результат на виборах є для нас прийнятним, а якийсь – зайвим для перспектив подальших парламентських перегонів. Зрештою, за логікою технологічних проектів так і має бути – залізти у Верховну Раду, а там хоч трава не рости.

Але ж "УДАР" є не проектом, а партією! Партією, об’єднаною не на ґрунті спільного бажання "пролізти" у парламент та здобути місце у владі, а на основі спільної ідеології, спільного бачення подальшого розвитку країни. І задля поширення власних ідей, для залучення ширшого кола соратників і прихильників, для демонстрації всій громадськості України нашої позиції маємо брати участь у кожних виборах, у кожній політичній кампанії, маємо озвучувати власну точку з будь-яких питань політичного та соціально-економічного розвитку країни.

Багато, наприклад, скепсису було восени 2010 року на місцевих виборах у Вінниці. Молода, невідома широкій громадськості партія "УДАР" Віталія Кличка" мало ким вважалася спроможною пройти до міської ради. Але люди побачили програму дій партії, почули наші зобов’язання, оцінили зроблене, і довірили УДАРу представляти їхні інтереси на міському рівні.

Тож ігнорувати вибори – значить уникати політичної відповідальності, лякатися поступального розвитку політичної сили, зневажати думкою людей, які чекають від нас боротьби за зміни у владі.
"УДАР" Віталія Кличка" буде брати участь у виборах і перемагати на них. Прийшов час відповідальних і сильних.

Член Політради Партії
"УДАР Віталія Кличка"
Геннадій Ткачук


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Київ,партія "Удар",вибори,Віталій Кличко,Геннадій Ткачук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.