Моє слово на захист.

03 березня 2012, 19:43
Власник сторінки
http://cossackland.org.ua/
0
1548
Моє слово на захист.

Щось є ключове,доленосне в відносинах України і Росії...

Ми часто сваримось на блогах(росіяни і ті хто не ідентифікують себе з Росією).Я це розумію так, що дехто хоче відчути і порадіти з своєї "інакшості"від росіян,дехто бажає самовиразитись,вивищитись,показати свою зверхність.Для декого це своєрідний аутотренинг на кшталт- "Убий касапа...в собі".Що скажеш?Такі є,і я цим теж іноді грішу,скажу більше-грішити буду й надалі.))Так що пробачте наперед.:))

Безумовно- ані "червона" Росія,ані "білогвардійсько-імперська",ні тим більше путінська, не була і не могла бути безпрИстрастним партнером,другом України.Щось є ключове,доленосне в цих відносинах. Для росіян Україна точка постійного тяжіння, ревнивої уваги, об'єкт поглинання як чогось «ісконно свого» і переробки за власним образом і подобою.В моїй уяві це бажання спраглого (Росії) дістатись до чистого джерела і напитись вдосталь...

Для українців Росія теж значима, але лише як точка відштовхування, що допомагає усвідомленню своєї, української, інакшості.Росія 400 років намагалась витлумити український дух на цих теренах.Не вдалось .І не вдасться- бо Україна вічна.Безумовно ми були й залишимось геополітичними ворогами й надалі.Доля така))

Тим не менш я бажаю щоб Росія врешті-решт знайшла себе  (Подивіться посилання).Стала заможною і шляхетною(краще мати шляхетного ворога) .А там може, Бог дасть, станеться неймовірне і кремлівські керманичі перестануть шукати до кого б застосувати свою місію богоносця(хоч, як сказано вище, я в те не вірю).))

В заповітах українського Лицарства є така заповідь-робити все з Любов"ю.Любити Бога,свій народ.Ба,навіть любити і поважати своїх ворогів.Так-так,не дивуйтесь-любити...І "рубати" ворожі голови...з любов"ю... і піснею. Приблизно такою:http://www.youtube.com/watch?v=_cQruOHMqV4

З повагою і ...любов"ю!)))

І.Б.


П.С.  Втішило що дописувачі спіймали цю думку(про Булгакова)Щось в цих двох людях(Талькові і Булгакові)є спільне.

Ось що маю сказати.Сподобалась екранізація "Майстра і Маргарити". Що дивно радянська дійсність зображувалась в чорно білих тонах...Як тільки з"являвся Воланд(Сатана)кадри ставали кольоровими,у навколишнього світу з"являлись барви,знаково на мій погляд!Адже для того щоб повноцінно жити має бути чітко визначено-де Бог,а де його протилежність!Буває в житті що світ стає чорно білим.((Може варто шукати Бога,але й не боятись що на цьому шляху зустрінеш і глянеш у вічі булгаківському Воланду?

 Тальков.Бал сатани:  http://www.youtube.com/watch?v=J0TyAHlBCaM&feature=related

Алексей Широпаев - "Золотая дремотная Азия...": http://shiropaev.livejournal.com/27601.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.