Росія: партнер чи ворог?

04 березня 2012, 18:27
Власник сторінки
хакер, каратель
0
759
Росія: партнер чи ворог?

Російка політика щодо України

Відносини України завжди були не простими. Якщо згадати історію то вкрай не простимиі і не добрими, тривалий час значна частина, а згодом і вся Україна була під владою Росії. Але мова піде не про історію, мова піде про сучасність.

У1991 році розпався СРСР і Україна стала незалежна від Москви. Здавалося мають наступути нові часи у взаємовідносинах українців та росіян, та ціого не сталося.  Спочатку напруга у відносинах була не значною, через значні внутрішні проблеми у Росії. Росія була зайнята подоланням кризи після розвалу та війною на Кавказі. Однак із вирішенням цих проблем Росія стала більш активніше звертати увагу на Україну. І надалі відносини ставали тільки гіршими. 

Тож в чому проявляється напруженість у стосунках нашої держави з Росією?

1) Одним з головних предметів спору є Крим і Севастополь, а також чорноморський флот. Росія остаточно так і не пішла з України, а чорноморський флот було поділено з великою перевагою на користь Росії, й досі на український землі знаходится ціла армія чисельністю 15 тисяч чоловік. Неодноразово звучали заяви від різних російських політикив про необхідність повернення Криму. Також росія неодноразово порушувала угоди, незаконно займаючі маяки та деякі причали. Крім того є непідтверджена інформація про активну роздачу у Криму російського громадянства і спонсоровання сепаратистських організацій.

2) Питання газу, Росія на даному єтапі є залежною від українсько транзиту, проте вже побудовано Північний потік і у проєкті Південний потоки. Про те ця залежність не заважає Росії вести газовий шантаж України. Україна, яка є найбільшим покупцем і знаходится найближче до Росії отримує газ по найдорожчій в Європі ціні і це зі знижкою! Наприклад якщо Німеччина покупає газ по 250, то Україна по 450. Це робить значні проблеми для економіки, спробити шантажу і створення енергетичної кризи очевидні.

3) Втручання у внутрішню політику, Росія активно підтримує двічі несудимого Януковича, який намагався перемогти шляхом фальсифікацій і відзначився українофобською командою і політикою. Наприклад на ключові посади призначено вихідців з Росії. Міністром оборони став зять експремєра Росії.

4) Торгівельні війни, їх було немало, Росія намагається послаблювати Українську економіку вводячи заборони на експорт певних товарів, наприклад на сир чи мясо. Є випадки покупки українських заводів росіянами і доведення іх до банкрутства, як наприклад Запорізький алюмінієвий.

5) Втручання у зовнішню політику, Росїя чинить перешкоди для руху України на захід. Сьогодні їм активно в цьому допомагає команда Януковича, яка вже розвернула Україну в бік Кремля. Саботуються збройні контракти. Україна втратила контракт з Іраком на 2,5 млрд доларів і ніхто не поніс за це відповідальності.

6) Мова, культура і історія. Росія й сьогодні веде активну політику русифікації. Вже не відбувається жодного великого шоу чи концерту без участі російських ведучих. Телепростір завалено низькоякісними серіалами про російський мілітаризм. Також йде постійна пропаганда совку. Неодноразово російські політики висловлювались за надання російській мові статусу державної. Путін взагалі нарахував аж 17 млн. росіян в Україні(математика Чурова). Йде активна пропаганда Московської церкви. Кирил іздить в Україну частіше ніж по Росії. Росія навязує своє бачення історії та своїх героїх. Наших борців за незалежність клеймлять нацистами, тоді коли тим хто вбив першого росіянина в 16 років дають Героїв Росії.

Всі ці явища є виключно односторонніми, Україна не веде жодних антиросійських дій. При цьому в Росії ліквідуються останні організації українців при тому що в Україні сотні російських організацій. Створюється негативний образ України. Україну малюють як ворога. Ось достатньо яскравий приклад російської пропаганди:

Цікава література правда? Видавництво москви. Які це дає плоди можна подивитись тут.

Щоб не було враження, що таке відношення тільки до українців, треба подивитись і на це. Як видно з цього посилання таке відношення і до інших країн сусідів Росії.

То ж чому Росія не може змиритися з незалежною і самостійною Україною? На мою думку тут декілька причин:

1) Російська історія побудована на міфах, головний з них це те що Росія і є Русь. Проте як може бути Росія спадкоємцем Русі, кули Русь незалежна, має свою мову і культуру і зовсім інший світогляд? В Росії ж є лише Руські окраїни які були населені фіно-угрськими племенами а згодом були колонізоівані Русью.

2) Демографія, в Росії демографічна криза, росте число азіатів, кавказців та мусульман, кількість етнічних росіян при цьому зменшується. Тому для Росії було б не погано приєднати заселені словянами землі для покращення демографічного балансу.

3)  Уявімо що Україна здійснить економічний стрибок, і обжене за рівнем життя Росію, при цьому залишаючись вільною і демократичною. Тоді Україна стане прикладом іншого шляху, а оскільки наші інформаційні простори повязані і не існує великого мовного барєру, то в бік України будуть дивитись всі противники авторитарної Росії. І цей приклад може підштовхнути росіян до змін і до повалення режиму.

4) Стратегія. Якщо подивитись на мапу то видно, що від України досить не далеко ло Москви, чи до Волгограду. Тож створення в Україні сильної армії і ракетно-ядерного потенціалу буде нести значну загрозу для Росії. Адже з України можна швидко завдати удар у серце Росії, або перерізати доступ до Кавказу. Росія взагалі всю історію займалась розширенням кордонів. Саме велика відстань рятувала Росію від воєнних поразок. Проте з розвалом Російської імперії, а згодом і СРСР, Росія втратила території на заході які слугували своєрідним щитом. 

5) Україна це найкращі чорноземи, а також промисловий потенціал та велика кількість корисних копалин. Додаткові ресурси нікому не завадять.

Тож який з цього висновок?

Росія не хоче і в найближчому майбутньму не буде визнавати Україну як субьєкт міжнародної політики. Дії Росії нагадують ворожий саботаж. З чого напрошується думка, що Росія ворог. Задача мінімум, це змушувати Україну бути у руслі російської політики, задача максимум ліквідувати Українську державу.

Сьогоднішня влада крім своєї злочинності є ще й маріонеточною по відношенню до Росії. Тож першочерговим для України є зміна влади і люстрація дл ятого щоб витравити з системи всіх русофілів та тих хто ностальгує за СРСР. Інтеграція з Росією не принесе нічого хорошого і загрожує втратою незалежності.

Тому Україна має або активно рухатися на захід у ЕС і НАТО, або активно самостійно модернізувати економіку і створювати сильну армію з ядерною зброєю і ПРО. Мені більш подобається другий варіант.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Росія,Україна,політика,Вороги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.