Добровільно бездітні. Час бити на сполох!

14 березня 2012, 10:25
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
694

Про демографічну проблему

А Ви ще пам’ятаєте старе гасло : «…Нас 52(!) мільйони!» Здавалось би, ця цифра була правдою ще менше десятка років тому. А скільки нас сьогодні?! Кількість українського населення стрімко падає…Молодь свідомо відмовляється від  батьківства.

 

Чайлдфрі з англ. – вільні від дітей. Добровільна бездітність  -  принципове небажання мати дітей, незважаючи на існування такої природної можливості.

 

До лав чайлдфрі вступають люди, віком 20-35 років. Якщо у світі до головних мотивів такого вибору відносять гомосексуалізм чи травми дитинства, то в Україні на демографічну ситуацію найгостріше впливає соціально-економічний стан. Доки народжуваність стрімко падає,  чайлдфрі доводять, що суспільство від їхнього існування не лише не програє, а й виграє! Мовляв, вони захищають планету від перенаселення; можуть повністю присвятити себе Державі, розвиваючи науку та культуру, не витрачаючи сил та енергії на створення міцної родини.. Звучить доволі спокусливо, але де ж гарантії, що за умови відсутності дітей їм усе вдасться?

 

Появу руху чайлдфрі називають хворобою постіндустріального суспільства. Блага цивілізації поволі заганяють людину у глухий кут.. в якому дітям просто немає місця. Ще два десятки років тому нікого не лякали пелюшки, а зараз молодь і на памперси не погоджується!  А якщо план не спрацює? Ти не станеш генієм..не зробиш феноменального відкриття, не  створиш шедевру? Що тоді? Життя не склалось?

 

Над цим мало хто замислюється. Обираючи на користь особистого комфорту, достатку та стрункої фігури, чайлдфрі втрачають справжні цінності життя. Можливо, дітям дев’яностих просто не вистачило любові? Усі ми пам’ятаємо той скрутний період, коли батьки, працюючи на кількох роботах одночасно, піклувались більше про те, чим дітей нагодувати, ніж про те, щоб просто поспілкуватись..  Фізично не вистачало часу.

 

Тепер маємо надолужувати втрачене. Заради примарної свободи наша молодь готова лягати під ніж…

 

Стерилізацію в Україні зроблять будь-якій повнолітній особі! У той час, як у Росії така операція заборонена законом до 35 років. На форумах чайлдфрі 18-річні дівчата зі стовідсотковою впевненістю пишуть, що дітей вони не захочуть ніколи. Ніхто не застрахований від того, що  з часом погляди зміняться! Навіщо примушувати себе шкодувати про скоєне протягом усього життя?!

 

Життя заради самого себе не таким щасливе, як ми звикли думати. Негативна пропаганда нав’язує молоді хибні стереотипи. Успішними та красивими можуть бути не лише кар’єристи-одинаки, або зірки шоу-бізнесу, які не мають власної родини!

 

Діти  - це мабутнє. І якщо ми прагнемо світлого майбутнього, то повинні боротись за нього і будувати його, а не відступати через страхи та ризики.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.