Чому влада обманює пенсіонерів перед виборами

22 березня 2012, 16:54
Власник сторінки
Юрист, автор радикальної програми реформ і нової Конституції України.
0
516

В Україні майже 15 млн. пенсіонерів. Це величезна армія, від результатів голосування якої залежить доля виборів.

Тому перед виборами їх голоси "купує" Влада. Або прямо - роздаючи продуктові набори чи гроші, або непрямо – обіцянками підвищити пенсії після приходу до влади. Аналогом була виплата перед виборами компенсацій з державної казни за знецінення вкладів СРСР, власниками яких як правило зараз є пенсіонери. Обіцянка підвищити пенсії перед виборами – це прямий обман через одну просту причину – немає грошей в бюджеті для такого підвищення. 

 Для того, щоб підвищити мінімальні пенсії на 500 грн і платити їх протягом року, потрібно знайти приблизно: 15 млн х 500 х 12 = 90 млрд грн. – майже річний дохід бюджету держави.  Якщо ці гроші надрукувати (шляхом емісії) і роздати, то буде інфляція - черговий ріст цін, в результаті чого реального підвищення пенсій не буде. Це неможливо ще й зробити по тій причині, що потужність станків для друкування грошей - всього 100 млрд в рік (якщо друкувати купюри по 100 грн). Вони працюють день і ніч та й для того ще потрібно 1000 тон спеціального паперу.

 Щоб реально підвищити пенсії потрібні радикальні правові реформи пенсійної системи. Зараз не можна виходити з концепції, що пенсія – це винагорода за працю (трудовий стаж) чи вислугу років. Пенсія повинна виплачуватися як соціальна допомога у зв’язку з непрацездатністю через досягнення певного віку чи за станом здоров'я. Для цього потрібно зробити наступне:

1. Встановити максимальний розмір пенсії - однаковий для всіх громадян.

2. Скасувати персональні пенсії, скоротити витрати держбюджету на утримання чиновників апарату управління - мінімум на 70 %.

3. Пенсії виплачувати тільки бідним – мільйонерам пенсій не давати.

4. Покласти обов'язок пенсійного забезпечення на багатих дітей – для утримання своїх бідних батьків пенсійного віку.

 Гроші для виплати пенсій знайдуться тільки після того, як будуть проведені радикальні правові реформи і запрацює економіка; тільки тоді, коли введуть податок у розмірі 1-2 % від ринкової вартості нерухомого майна для багатих та тих, хто має у власності більше однієї квартири чи надлишкову площу. Але влада не бажає, щоб податки платили багаті мільйонери і мільярдери – ті, хто при владі. Тому й не запроваджують цей податок. Податки - останню шкуру деруть з бідних – підвищуючи комунальні послуги. Тільки правова революція відкриє шлях до будівництва справжньої держави, де кожна людина буде соціально – захищеною, матиме справедливі пенсії, зарплати та гідне життя.

20 липня 2011р, місто Львів                                                                                           

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: вибори,пенсії,пенсійна реформа,голосування,пенсіонери,підкуп виборців
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.