Неможливо Табачника звільнити з посади «Табачника»

26 березня 2012, 06:45
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
598

Коментар щодо ініціативи про відставку Табачника

Останнім часом пристрасті навколо персони  міністра освіти, науки, молоді та спорту  Дмитра Табачника просто таки киплять. Що не день – усе нові та нові дискусії розпочинаються про Дмитра Володимировича.

Другого  березня  звернення щодо звільнення міністра  прийняла Старовижівська районна рада на Волині. У заяві йшлося про таке:  «Міністерство освіти, науки, молоді та спорту на чолі з Дмітрієм Табачніком стало епіцентром втілення стратегії знищення української ідеї у найважливішій суспільній сфері – освітній. Останні підкилимні домовленості з підготовки плану знищення підвалин національної самобутності українського народу – яскраве і безапеляційне тому підтвердження. Українофоб Табачнік відкрито і показово взявся зруйнувати духовні основи нашої держави – її мову та історію. Такий українофоб не має ні юридичного, ні морального права керувати українською освітою».

Тема одразу набула масового обговорення, з'вилось чимало провокаційних відвертих заяв. Одні писали, що Табачника терміново потрібно звільнити, бо інакше Росія  поглине Україну з усіма її гуманітарними здобутками. Інші  ніяк не аргументували аналогічної вимоги, просто називали Табачника україножером і наполягали на його терміновому звільненні.  Дехто, приєднавшись до вимог більшості, навіть  приписував Дмитру Володимировичу постійну  участь у «проросійських проектах». Словом, кожен як міг, так і бив у власний барабан. 

І що ми спостерігаємо зараз?  Концерт перетворився на цирк. Голосування, переголосування… Скидається на те, що Табачника звільняють з поста «Табачника», а не міністра освіти, науки, молоді та спорту. Кожен закидає щось своє, адресоване особі, а не посадовцю.  Усі тягнуть у свій зручний бік – як Лебідь, Щука та Рак з відомої байки.

У пояснювальній записці до проекту постанови «Про звернення до Президента України Віктора Януковича з пропозицією про звільнення з посади міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника» знаходимо таке:  «під керівництвом Табачника відбувся практично повний провал державної політики в галузі освіти».   У документі також йдеться про те, що публічні висловлювання Табачника мають антиукраїнське та антидержавницьке забарвлення, а тому  несумісні з високим статусом міністра.

А тепер давайте спробуємо абстрагуватись від ситуації і запитаємо себе, чи є такі мотиви достатньою, чітко сформульованою та вичерпною підставою для звільнення міністра? Мені здається, навіть у паперах про звільнення менеджера середньої ланки можна віднайти більше  чіткої аргументації, які здатні пояснити та обґрунтувати рішення керівництва.

Неможливо Табачника звільнити з посади «Табачника».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Табачник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.