Загадки Шоколадного палацу продовжуються

29 березня 2012, 19:10
Власник сторінки
политтехнолог, журналист
0
570
Загадки Шоколадного палацу продовжуються

Невеличкий, ошатний, досить оригінальний будиночок шоколадного кольору, розташований на вул. Шовковичній.

     Колись він належав підприємцю Семену Могилевцеву, за радянських  часів тут був ЗАГС, а в  лютому 2010 року в ньому оселилися музи. А точніше – філія Музею російського мистецтва  - «Дитяча картинна галерея». За порівняно невеличкий відрізок часу  шоколадний будиночок, як його нарекли кияни, прийняв тисячі відвідувачів. У дев` яти просторих залах експонувалися різнопланові художні виставки – дитячого малюнка, знаменитих і маловідомих дорослих митців. Найбільше, звичайно, галерея організовувала експозиції живописних полотен, як правило, авторства художників, які пишуть в класичному стилі. Хоча презентував у шоколадному будиночку свої роботи й сучасний епатажний художник Ілля Чичкан.

    У залах філії Музею російського мистецтва можуть демонструвати своє мистецтво викладачі і студенти мистецьких вузів. У шоколадному будиночку вже проводили  виставки митці з Національного університету будівництва й архітектури, Житомирського державного університету та ін.  

    Галерея гостинно відкриває двері також майстрам декоративно-прикладного мистецтва.  Так, нещодавно тут можна було милуватися чудовими зразками художньої вишивки, зокрема вишитими іконами. А виставку авторської іграшки «Ведмедик Тедді», що тривала в галереї лише 6 днів, оглянули близько трьох тисяч відвідувачів.

    Одним із напрямів роботи Дитячої картинної галереї є передаукціонні  виставки.  На одній із них експонувалися  роботи визначних російських художників Шишкіна, Айвазовського, Реріха та інших менш знаних, які були продані на аукціоні в Лондоні.

    Нині в картинній галереї  можна оглянути дві досить змістовні  виставки – «Українці у світі» і фотоекспозиція краєвидів різних міст світу. Перша налічує близько 3000  робіт сучасних українських художників. Друга ж з`явилася завдяки підтримці Брянського благодійного фонду імені братів Могилевцевих, які профінансували подорож кількох  архітекторів із Брянська містами різних континентів, де вони й сфотографували знакові будівлі Лондона, Ньо-Йорка, Барселони та ін. Всього виставка налічує 100 світлин.

    А ще шоколадний будиночок став прихистком класичної та камерної музики. Щонеділі тут  демонструють свою виконавську майстерність співаки й музиканти як з Україна, так і з близького і далекого зарубіжжя.

Тож завітайте до Дитячої картинного галереї не пошкодуєте.

 Володимир БОНДАРЕНКО,

голова ради директорів Інституту політологічних, соціологічних і маркетингових досліджень ім. Т.Г. Шевченка

Сайт: shocolad-dim.kiev.ua

www.facebook.com Шоколадный домик   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.