«УДАР» йде на вибори окремо

05 квітня 2012, 16:39
Власник сторінки
0
576

Партія «УДАР» самостійно йде на парламентські вибори. Таке рішення уже ухвалено і озвучено у засобах масової інформації.

Партія «УДАР» самостійно йде на парламентські вибори. Таке рішення уже ухвалено і  озвучено у засобах масової інформації.

Аргументи на користь цього рішення і причини його прийняття мої колеги по партії та незалежні експерти наводили різні: вивчення результатів соціологічних досліджень, які фіксують, що опозиційні партії здобудуть більший результат, йдучи на вибори окремо; думка місцевих парторганізацій; непорозуміння всередині КОДу та таке інше.

Хочу наголосити з цього приводу: об’єднана опозиція, яка йде на вибори єдиним списком, при всіх своїх перевагах, залишає за межами оцінки виборців ключове питання – які програмні гасла вони підтримуватимуть. "Зліпити", а іншого слова підібрати важко, до єдиної купи популістські гасла, з якими деякі політичні сили балотувалися впродовж останніх років, радикальні націоналістичні ідеї, що їх проповідує частина опозиції, та нашу програму європейського вибору буде дуже складно. І тому громадянин України, голосуючи за об’єднаний список опозиції голосує не "за" певні програмні принципи, а лише "проти" влади.

Однак як тоді ми узгоджуватимемо позиції з ключових питань державотворення у новому парламенті? Здобути більшість аби для того, щоб бути у більшості? А, згодом, пересваритися щодо певних проблем? Ми цей шлях уже проходили... У 2005-2006 роках.

Тому сьогодні кращим виходом стане пропонування українцям оцінити ту або іншу програму різних партій. Фракція, яку підтримує більшість – пропонуватиме умови. Ті, хто візьме менше – погоджуватиметься на діалог.

Кидатися у вир єдиної, але абсолютно безідейної та безпрограмної опозиції – значить погіршити, а те й знівелювати усі наші переваги над збанкрутілою нинішньою владою.

Ми вважаємо, що нам не потрібне об’єднання заради об’єднання, потрібне єднання заради перемоги. Тому у цій ситуації найбільш логічним вчинком ми вважаємо об’єднання наших зусиль вже у парламенті.

Голова Вінницької обласної організації

Політичної партії "УДАР" Віталія Кличка"

Ігор Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.