Між небом та землею…

07 квітня 2012, 09:48
Власник сторінки
Журналист
0
1423

Ще одна Миколаївська жертва

Ніч з 9 на 10 березня стала трагічною не лише для 18-річної мешканки Миколаєва – Оксани Макар, але й для її однолітки та землячки Олександри Попової.

Ввечері 9 березня Олександра Попова разом зі своєю подругою Діаною Гордеевою відпочивали в кафе. Обидві дівчини покинули кафе пізно ввечері. Потім Олександра ненадовго відлучилась, а коли Діана, злякавшись тривалої відсутності подруги, прийнялась дзвонити їй, було вже пізно, дівчина трубку не брала…

Оголену, сильно побиту та закривавлену Сашу знайшли патрульні скверу, недалеко від якого трагедія і сталась, близько години ночі 10 березня. Нижня частина тіла дівчини була повністю оголена, голова прикрита курткою. Хоча медична експертиза підтвердила, що дівчину не ґвалтували. На ній не було живого місця. Дівчину доставили у лікарню. Згідно показань лікарів Миколаївської лікарні швидкої допомоги у Олександри дуже тяжка закрита черепові-мозкова травма, численні переломи грудної клітини, розрив трахеї, відірвана легень, перелом щелепи та інші серйозні травми.

Дівчина вже майже місяць не виходить зі стану коми. Хоча є певні покращення: «Якщо раніше в неї діагностували кому 3 ступеня, то зараз це вже кома першого ступеня. Тобто вона стала реагувати на голосні звуки і больові подразнення» - відмітив глав лікар Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги, нейрохірург Олександр Дем’янов. Нещодавно Саша відреагувала на голос матері – у неї засіпались повії і відчувалось несильне посмикування ніг. Проте спеціалісти відмічають, що становище дівчини стабільне, але вкрай важке. «Враховуючи те, що легенями керує нервова система, яка сильно пошкоджена, ми змушені тримати її на апараті штучної вентиляції легень» - розповів Дем’янов. Є шанси на покращення загальних життєвих показників, але прогнози щодо розумового розвитку після можливого виходу з коми для Саші залишаються туманними – все залежить від того, наскільки пошкоджена кора головного мозку. Через те, що дівчину спочатку душили, є ймовірність відмирання клітин головного мозку. В випадку, якщо дівчина вийде з коми, вона може назавжди залишитись інвалідом. Проте її родичі сподіваються на краще і не втрачають надію.


Підозрюваного майже відразу після скоєння злочину затримали. Ним виявився 22-річний чоловік – Олександр Косинов. Олександр Косинов жив у цивільному шлюбі і мав 3-річну дитину. У підозрюваного вилучили особисті речі Олександри Попової. Проти нього порушено кримінальну справу по ч. 2 ст. 15, п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України – замах на вбивство. Після попереднього слухання, Косинова вирішили залишити в СІЗО до винесення вироку. Наразі він перебуває в тому самому СІЗО, в якому чекають вироку підозрювані по справі Оксани Макар. Родичі Олександри Попової – мама Алла Гудзь та тітка Ірина Цветухіна домоглись зустрічі з зловмисником. На їх запитання: «Навіщо він це зробив», Олександр Косинов пробачився і сказав, що був п’яний і нічого не пам’ятає.

Мати дівчини Ірина розповіла: «Вона в нас тендітна була, хворіла часто. Декілька років поспіль проводила свій День народження в лікарні. І ось саме напередодні 8 березня, вона сиділа біля вікна і говорить: «Нарешті я на своє День народження в лікарні не буду». Їй 8 квітня 19 років буде…»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.