Про послідовність Президентських ініціатив

10 квітня 2012, 12:13
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
701

або Еліта на гнилому ґрунті не росте

Усе велике починається з малого. Держава  з родини, родина – з дитини. Це вічна і безперервна послідовна ланка, на якій тримається  світ, суспільство, наше із Вами щоденне життя.

Прагнучи змін, чекаючи на них, ми намагаємось відшукати їх на верхівці айсбергу, а не на тій далекій глибині, де айсберг бере свій початок.  І це помилково. Щоб досягти успіху, потрібно уявити омріяні висоти, але почати знизу, від самої землі, закладаючи фундамент майбутніх перемог.

Реформи Президента і його Указ про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» викликали потужний резонанс у суспільстві, але головна ідея, суть і навіть послідовність вищезгаданих ініціатив залишається за межами розуміння для багатьох наших співвітчизників.

Проблема полягає у тому, що людина завжди прагне отримати все й одразу, або ж, принаймні, якнайбільше і якнайскоріше. Але ж не можна придбати дорослого пса і з легкістю привчити його носити капці. Потрібно придбати цуценя – але навіть це не гарантувати Вам блискавичного  миттєвого успіху. Навчити цуцика легше, ніж дорослого пса, але справа усе одно потребуватиме часу, ретельно розробленої стратегії та систематичної роботи на результат. Ми маємо усвідомити, що серйозні зміни відбуваються за схемою, окресленою вище, і застосувати її.  Звідки в країні взятись геніям науки, мистецтв чи світовим спортсменам, якщо юні українці курять, вживають алкоголь, підпадають під дію розпусти у нічних розважальних закладах, наприклад? Чи будуть міцними пагони майбутньої еліти, допоки вона зростає на такому шкідливому ґрунті?

Я, як народний депутат України та голова «Молодих регіонів» розробив та вніс на розгляд парламенту проект Закону України «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо посилення боротьби зі зловживаннями у сфері продажу та споживання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв», покликаний стати важливою ланкою у циклі цих змін. Посилення боротьби зі зловживаннями у сфері продажу та споживання алкоголю сприятиме  зменшенню хвороб населення які виникають на тлі надмірного вживання алкогольних напоїв;  суттєво вплине на покращення криміногенної ситуації в країні, а, отже,  дозволить підвищити якість життя українців у його всіх можливих проявах.

Президент України Віктор Янукович послідовно підтримує ініціативи молодіжних та студентських організацій, громадськості в цілому щодо необхідності врегулювання цього проблемного питання і наголошує на необхідності вдосконалення національного законодавства в частині запровадження повної заборони реклами алкогольних і слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів, і цей крок є підвальною цеглиною нового фундаменту нашої держави. Щоб виростити еліту і досягти змін, потрібно позбутись гнилого ґрунту.  Ми не має часу на вагання та роздуми, за даними вітчизняних наркологів, в Україні постійно вживає алкогольні напої 1% 12–13-річних дітей і близько 5% 16–18-річних, що вже й казати про кількість тютюнозалежних!

Звичайно, такі зміни не відбувається за один день, але варто лише розпочати.  Досягаючи  повної заборони реклами алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива і слабоалкогольних напоїв; забороняючи дітям  до 16-ти  років перебувати у нічних клубах у пізній час без супроводу дорослих, ми у буквальному сенсі переформатовуєму нашу дійсність, змінюємо її на краще.  Еліта не народжується сама, її формуванню потрібно активно сприяти.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.