Боротьба нанайських хлопчиків, або хто стане нардепом від Васильківщини

10 квітня 2012, 18:29
Власник сторінки
0
611

Боротьба нанайських хлопчиків, або хто стане нардепом від Васильківщини

4 квітня відбулась чергова сесія  васильківської міської ради. Нічого дивного і надзвичайного на цій сесії не відбулось. Всі питання були розглянуті майже без будь-якого винятку, але все ж-таки саме ця сесія міської ради стала по-суті початком виборчої кампанії до Верховної ради України по мажоритарному виборчому округу,  до якого входить місто Васильків.

Будь-який обізнаний  в перипетіях васильківської політики громадянин, уважно слідкуючий за ходом голосування на тій сесії, був дуже здивований. Адже проти прийнятих на цій сесії рішень голосували члени опозиційної фракції УДАРу Віталія Кличка разом з … , головою фракції Партії Регіонів Вікторією Мазепою та її двома родичами-однопартійцями Фьодоровим та Ситником. Окрім цього, в кулуарах сесії бігала та активно підтримувала цей неприродній тандем голова міської партійної організації ВО Свобода Любов Соцька, а інформаційну підтримку таким діям УДАРівців та Вікторії Мазепи, надавав інтернет сайт «Рідне місто», який тісно пов`язують з опозиційно-налаштованими до васильківського міського голови Сергія Іващенка політиками Анатолієм Боровиком та Володимиром Шестаковим. Окрім цього, як відомо, цей сайт знаходиться в опозиції до Партії Регіонів в цілому, та в край радикальній опозиції до голови київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка. Наприклад нещодавно, сайт опублікував замітку під красномовною назвою «Присяжнюк доводить людей до самогубства?» в якій йдеться про те, що голова київської обласної адміністрації Присяжнюк А. Й. нібито якимись своїми діями довів до спроби самогубства якогось активіста ВО Свобода. Не буду давати оцінки таким публікаціям і взагалі вищезгаданому факту. Мова зараз йде про інше.

Чому свою діяльність у Василькові об`єднали такі нібито протилежні за ідеологією і поглядами  особи, як голова фракції Партії Регіонів у васильківській міській раді Вікторія Мазепа з родичами-однопартійцями, опозиційна фракція УДАР Віталія Кличка, голова  васильківської ВО Свобода Любов Соцька та такі одіозні особи, як Боровик та Шестаков? Відповідь на це питання, як на мене, потрібно шукати у виборах до Верховної ради України, які мають відбутися восени цього року. Як відомо, протягом останніх років балотуватись на виборах до Верховної ради по мажоритарному округу, в який входить Васильківщина, планував нинішній заступник голови  васильківської райдержадміністрації Сергій Мазепа, і робили для цього дуже багато. Це перш за все активна участь в місцевих виборах 2010 року, в результаті якої рідний брат Сергія Олег Мазепа, ставши депутатом васильківської районної ради від Партії Регіонів, був обраний її головою, а її дружина Вікторія Мазепа очолила фракцію  Партії Регіонів у васильківській міській раді. До цього слід додати  вдавану благодійність Олега та Сергія Мазепи, які заради піару вклали в неї досить немалі кошти . А піар родини Мазеп на Васильківщині в декілька разів перевершує інформаційні повідомлення, які стосуються  діяльності президента України  Януковича В. Ф. Наприклад, будь-хто, хто пересувався одеською трасою через Васильківський район на протязі останніх двох років,  міг помітити, що на 2-3 президентських бігборда, приходиться десяток бігбордів з рекламою братів Мазеп. Портрети Сергія та Олега Мазеп прикрашають майже кожен номер васильківських газет  та перші сторінки васильківських сайтів.

Але щось не так склалось в Партії Регіонів для родини Мазеп. Як стало відомо з компетентних джерел в провладній партії, кандидатом в народні депутати від Партії Регіонів по мажоритарному округу, в який входить Васильківщина,  буде висунено героя України, народного депутата України Тетяну Володимирівну Засуху. Мабуть цей вибір регіоналів можна пояснити тим, що Тетяна Володимирівна давно і плідно, ще з часів президентства Л. Кучми, співпрацювала, а пізніше і стала членом нинішньої правлячої партії. І це в той час, коли Сергій Мазепа, будучи з 2006 по 2010 рік депутатом Шевченківської районної ради міста Києва від Громадського Активу Києва (ГАК) активно співпрацював з командою Л. Черновецького.

Усвідомивши, що конкуренцію з Т.В. Засухою за право бути висунутим на вибори до Верховної ради від Партії Регіонів родина Мазеп програє, вони кинулись за підтримкою до опозиціонерів. Саме тим і можна пояснити демарш голови фракції Партії Регіонів в міській раді Вікторії Мазепи з родичами - однопартійцями проти власної фракції. На сесії васильківсьої міської ради 4 квітня.

Теплі стосунки між родиною Мазеп і опозиційною фракцією УДАР В. Кличка пояснюється дуже просто. Один з депутатів обл. ради від УДАРу В. Кличка намагався придбати будівлю за адресою Грушевського-7 в місті Василькові. Але, так як продаж цього приміщення за ціною запропонованою УДАРівцями, суперечив інтересам громади м. Васильків, більшість депутатів васильківської міської ради результати продажу цього приміщення скасувало. Що і штовхнуло УДАРівців в опозицію до васильківської міської ради. Інша справа – голова васильківської ВО Свобода Любов Соцька. Будучи архітектором-проектувальником, ця дама незаконно спроектувала забудову берега річки Стугна (включаючи міський пляж) готельно-ресторанним комплексом «Бабай», який належить родинам Сергія та Олега Мазеп. В результаті спільної діяльності родини Мазеп т Л. Соцької доступ до берега річки Стугна у зоні міського пляжу був обмежений на відстань майже 300 метрів. А про фінансування родиною Мазеп сайту «Рідне місто» у Василькові вже ходять легенди.

З усього вищевикладеного випливає, що втративши можливість висунутись на виборах до Верховної ради  від Партії регіонів, Сергій Мазепа і його родина прийняли рішення брати участь у цих виборах, як само висуванець і бути підтриманим опозиційними партіями. При цьому треба враховувати, що найбільш опозиційною партією ВО Батьківщина у Василькові керує заступник Олега Мазепи по районній раді Вадим Ляшко, який є залежним від керманича  районної ради. Ще одним варіантом є можливе висунення С. Мазепи до верховної ради від опозиційної партії УДАР Віталія Кличка. Хоча зі впевненістю можна стверджувати, що у випадку гіпотетичного обрання Сергія Мазепи до Верховної ради України він стане однією з перших «тушок», яка перебіжить з опозиції у провладні фракції.

От і виходить, що жодної опозиційності в діях Сергія та Олег Мазепи немає, а є банальна боротьба нанайських хлопчиків за депутатський мандат з метою якнайдорожче продати себе рідного у випадку гіпотетичного обрання до наступного складу Верховної ради України. І для цього родина Мазеп готова жертвувати і репутацією рідної їм Партії Регіонів, і поливати брудом колишніх друзів, людей, яких колись називали братами і навіть нинішніх керівників Васильківського району та Київської області. Воістину, як кажуть, у боротьбі нанайських хлопчиків немає ані правил, ані таких понять, як честь та гідність.

Ігор Мосійчук
Депутат Васильківської міської ради, голова постійної комісії Васильківської міської ради з питань депутатської етики, регламенту, законності та правопорядку, контролю за виконанням рішень міської ради
8 квітня 2012р. Лук`янівське СІЗО

P.S. Не хотів про це писати, але емоції беруть верх. Тут, в Лук`янівському СІЗО, де я перебуваю по сфабрикованій справі так званих «Васильківських терористів», я мав розмову з одним із в`язнів, який є досить близьким до родини Мазеп. І він мені сказав, що зі слів Сергія Мазепи до фабрикації доказів по нашій кримінальній справі та мого арешту причетні голова Васильківської райдержадміністрації Володимир Сабадаш та голова Київської обласної адміністрації Анатолій Присяжнюк, які нібито таким чином хотіли підпорядкувати собі васильківського міського голову Сергія Іващенка.

Я, звичайно, в це не вірю, бо добре знаю замовників та виконавців фальсифікацій кримінальної справи проти мене, Сергія Бевза та Володимира Шпари. До Сергія Мазепи в мене лише одне прохання. Я не прихильник Партії Регіонів і тому прошу вас не втягувати мене і моїх побратимів у вашу брудну боротьбу нанайських хлопчиків. Краще, ніж розповсюджувати брехню, скажіть це прямо в очі Володимиру Сабадашу та Анатолію Присяжнюку, адже вони поки що ваші однопартійці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.