Опозиція справжня і опозиція "професійна"

12 квітня 2012, 14:54
Власник сторінки
Народний депутат України
0
475

Працювати професійними опозиціонерами, які розповідають людям одне, а роблять, за домовленістю із владою, зовсім інше «УДАР» Віталія Кличка» наколи не буде

Що в умовах української політики значить бути опозицією?

Звинувачувати з приводу або ж і без нього будь-які кроки влади на телешоу? Пробувати донести власні погляди, зводячи роботу виключно до мітингів, сподіваючись, що таким чином за вами закріпиться репутація народного трибуна? Апелювати до міжнародних інстанцій зі скаргами на чергові вчинки влади?

Все це визнані опозиційні методи, але постає питання – наскільки вони є ефективними, наскільки влада може прислухатися до них, а альтернативні версії мають шанси біти втіленими у життя. Заявити, що продаж землі – це погано є вельми успішним кроком на шляху до здобуття електоральної популярності. Тим більше, що мало в Україні знайдеться селян, які довіряли б владі у її намаганнях нав’язати їм нові правила земельних відносин. Але чи не кращим шляхом для політичної сили, яка вважає себе партією європейського типу буде пропонувати альтернативне бачення тих чи інших законів? Залучати громадськість до широкого обговорення нагальних проблем суспільства, і вироблення – і у цьому ключовий момент – за її участі звернень до влади з пропозиціями і вимогами прислухатися до думки людей.

Опозиція "професійна", якій дуже зручно критикувати владу, знаходячись, тим не менш, у владній коаліції, подібні методи використовувати не любить. Комуністична Партія України, наприклад, попри усі власні заяви про опір антинародному режиму, ще й досі фігурує на сайті Верховної Ради як повноправний учасник парламентської більшості.

Ми, команда «УДАРу Віталія Кличка, не вважаємо себе професійною опозицією, для якої красиві гасла важливіші за втілення наших програмних цілей. «УДАР» – опозиція до діючої влади і нинішнього уряду. До авторитаризму внутрішньої і ретроградства зовнішньої політики. До нехтування європейськими перспективами України. Але, здобувши владу, ми чітко усвідомлюємо наші найперші кроки – прискорене адаптування вітчизняного законодавства до європейських стандартів, боротьба із корупцією та всевладдям чиновників, звільнення української економіки з-під диктату державних адміністрацій та податкового свавілля.

Це – наші програмі засади. Ми відстоюємо їх в опозиції, ми втілюватимемо їх при владі.

А працювати професійними опозиціонерами, які розповідають людям одне, а роблять, за домовленістю із владою, зовсім інше «УДАР» Віталія Кличка» наколи не буде.

 

Член Політради політичної партії

«УДАР» Віталія Кличка»

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: КПУ,УДАР Віталія Кличка,опозиціонер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.