Де закінчується метафізика і починається діалектика в українській політиці?

19 квітня 2012, 14:03
Власник сторінки
0
469

Для прикладу можна взяти підприємство по виробництву "гандонів".



  Після екскурсії по цьому(такому,подібному) підприємству у вас обов"язково сформується позитивна картинка щодо стану і діяльності цього підприємства, а також до тих людей, хто його очолює. Ось це і буде метафізичний погляд на дійсність як з боку керівництва, так і потенційних екскурсантів.
Та коли ви опинитесь за межами(парканом) цього підприємства, відразу зустрінетесь з діалектикою у вигляді доріг, сміття вздоаж тих доріг, жебраків , проституток, "чемної" міліції, "справедливих" судів і так далі в цьому контексті.
Панацеєю останніх двадцяти років по врівноваженню метафізичного і діалектичного вважалось і вважається те, щоб обов"язково все мало свого власника. Тобто, державна форма власності себе дискредитувала остаточно. І якщо замінити власника, то все піде, як по маслу...
Навмисно оминаю призвища як опозиційні, так і провладні, бо давно поставив на них жирний хрест.
Візьмемо свіженького Віталія Кличка, який намагається зайняти вільну політичну нішу "нового політика". Яка у більшості випадків залишається порожньою. Дійсно, іноді її займають силою або обманом, але не на довго.
Перші кроки до цієї ніші, зроблені Віталієм Кличко, говорять про те, що природнього шляху увійти в ту нішу він не бачить.
І не дозволяє йому зробити це ось той метафізичний підхід, погляд на українську політику взагалі...
Підтвердженням тому є безпардонне анонсування своїх намірів копіювати польський або грузинський шлях. І в той самий час зовсім не переймаючись усвідомленням потреб самої України і її громадян.
Хіба важливим є для Кличка та обставина, що в Польщі чи в Грузії в таких масштабах не може виникнути питання мови, або релігійне питання, які так чи інакше впливають на питання освіти...
Можливо, Україна саме тому і стала такою вразливою в мовному і економічному питанні, що до неї під примусом приміряли різні форми керування?.. Та хіба Кличкові це цікаво...
Все це я до того,щоб ми в решті решт і як виборці, так і політики змінили своє невіглаське ставлення і у"явлення про політику.
Справжня політика - це наука, а не "бої без правил", як декому ввижається...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: політика,діалектика,метафізика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.