А які були плани!

21 квітня 2012, 07:25
Власник сторінки
0
583

Скільки збірних футбольних команд проживатиме під час чемпіонату на території України?

"Євро-2012" уже стоїть на порозі. Менше двох місяців залишилося до того дня, коли Україна стане однією зі столиць головного футбольного турніру року.

Про проведення чемпіонату в Україні, у той час коли готували і подавали заявку, мріяли. Після того, як рішення було ухвалено, виникали бурхливі дискусії – наскільки потужні одержить наша країна від цього вигоди – відразу ж перетвориться на туристичну Мекку, або лише зробить титанічний крок у справі розбудови власної інфраструктури.

Питань нема – після "Євро-2012" престиж країни (у тому випадку, якщо організація чемпіонату відбудеться бодай задовільно) на міжнародній арені значно зросте, а євроінтеграційні процеси одержать новий імпульс. Це, безумовно, якщо не зважати на скептиків, які кажуть, що після ближчого ознайомлення з нашою дійсністю, бажання європейців мати справи з нинішньою українською владою значно поменшиться. Але, на превеликий жаль, навіть не у ставленні Європи до України справа. "Євро-2012", яке усіма аналітиками оцінювалося як потужний поштовх до впровадження принципово нових якісних змін у політиці розбудови туристичної галузі та інфраструктури України, схоже, власної місії так і не виконало.

І у цьому – разючий контраст між "благими намірами" української влади та реальністю.

До Євро-2012 планується побудувати в Києві 16 готелів на 2885 номерів. Про це повідомив влітку 2010 року начальник управління туризму, готельного господарства та курортів КМДА Микола Грицик.

Дещо згодом, у листопаді 2010 начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Київської міської держадміністрації Сергій Целовальник, презентуючи план розвитку інфраструктури української столиці, обіцяв побудувати уже 53 готелі.

Але виявилося, що у 2010 році побудували лише 1 (!) готель – Royal City Hotel. У серпні 2011 року – "Ібіс". Нарешті, наприкінці 2011 року заступник голови КМДА Анатолій Голубченко повідомив про ймовірне відкриття до початку "Євро-2012" 8 нових готелів. Ні про які 16, ні, тим більше, про 53 готелі мова вже не йшла.

Будували автомобільні дороги? Немає бажання навіть цифри наводити. Зверніть з центральної траси на 10-20 метрів і без усілякої статистики побачите їхній стан.

Зрештою, виключне розчулення викликає згадка висловлювання голови КМДА Олександра Попова, що після "Євро-2012" до столиці будуть приїжджати удвічі більше туристів – до 2,5 млн. у рік. "Туристичний потік стане заміною вболівальникам футболу, для яких готуються готельні комплекси та інфраструктура відпочинку".

Заявив він це... під час відвідування Андріївського узвозу!!!

Після того, що сам Олександр Попов зробив з узвозом, і після міжнародного розголосу цих подій, навряд чи потягнуться туристи у місто, де так ставляться до історичної спадщини.

Стисло, підсумки можна підвести наступні: влада не впоралася із підготовкою інфраструктури країни до "Євро-2012", вона не спромоглася залучити потрібну кількість інвесторів до будівництва готелів і закладів відпочинку, держава не зуміла пришвидшити будівництво і ремонт доріг, а створення декількох нових стадіонів якщо чимось і запам’яталося, то лише гучними скандалами із зривами термінів і маніпуляціями підрядників.

Насамкінець. Колись сподівання на дієвість української влади були. "Інфраструктура для розміщення команд в Україні краща, ніж польська", – заявив у грудні 2010 року генеральний менеджер футбольної збірної цієї країни Олівер Бірхофф.

Скільки збірних футбольних команд проживатиме під час чемпіонату на території України?

І все ж, незважаючи на те, що бюджет підготовки до "Євро-2012" перетворився на чергове джерело збагачення дуже невеликого кола вітчизняних чиновників, я щиро сподіваюся – Україна достойно прийме футбольний чемпіонат. Попри усі намагання влади сформувати імідж нашої країни як корумпованої околиці Європи, впевнений – пересічні українці запам’ятаються масі футбольних вболівальників і туристів як гостинні і привітні люди, особисте ставлення яких не залишить байдужими до України кожного, хто хоч раз побуває на нашій землі.

 

Голова Вінницької обласної організації

Політичної партії "УДАР" Віталія Кличка

Ігор Ткачук

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: КМДА,УДАР Віталія Кличка,Андріївський узвіз,інфраструктура,Олександр Попов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.