За кого голосувати українцю?

24 квітня 2012, 19:07
Власник сторінки
хакер, каратель
0
1573
За кого голосувати українцю?

Складний вибір 2012

До парламентських виборів залишилось лише півроку, тому питання за кого голосувати стає для українця все актуальнішим.

Для подавляючої більшості нарешті стало зрозуміло, що до влади прийшла банда, яка не несе нічого хорошого і яку необхідно прогнати як найшвидше заради майбутнього України. Багато з тих хто свого часу підтримував Януковича вже жалкують про це.

Проте постає питання, хто ж буде проганяти? Яка політична сила зможе не просто перемогти на виборах, а й виконати обіцянки і очистити владу від банди?

На сьогодні можна виділити 3 основні опозиційні сили, які мають великі шанси пройти в парламент і сформувати нову більшість. Це нові Удар і Свобода, та нова-стара Обєднана опозиція з Фронту змін та Батьківщини. Інші сили не відомі і не здатні подолати прохідний барєр тому будуть змушені вливатись до когось з цих трьох.

Якщо обирати з цих 3х, то особисто мій вибір буде десь на 80% на користь Свободи і на 20% на користь Удару. Чому так?

Свобода являє собою націоналістичну силу, яка не була ще у владі, має розгорнуту програму і позіціонує себе патріотами. Якщо це так то така сила нам потрібна так як патріоти відзначаються принциповістю чого так не вистачає українським політикам.

Удар така сама сила з назаплямованою репутацією, та лідером про якого ми напевно знаємо, що його шлях до успіху був чесним. Також має хорошу програму. Проте мінус у тому що незрозуміло хто йде за лідером Удару, невідомо хто складає команду. 

Щож до БЮТ і ФЗ то нажаль ці сили себе значно дискредитували. Взяти хоча б їх останнє голосування з ПР за закон про вибори, який по суті дозволяє ПР провести махінації з мажоритарними округами. Чим вони тоді керувалися зовсім незрозуміло. Або інший приклад, попередній склад БЮТ: всілякі Лозинськи в списках, та безліч тушок, що свідчить про торгівлю мандатами. Тому нема ніякої гарантії що обєднання цих сил буде справді відстоювати інтереси українців і не стане знов розсадником тушок. Проте є надія на жагу помсти, на те що БЮТ таки навчився на своїх помилках та виніс врешті решт важливі уроки. 

Одним з показників того що опозиція реально може сформувати владу і знищити ПР, може стати часткове обєднання опозиції. Жодна з цих партій не зможе самостійно свормувати більшість. Тому обєднання в парламенті з іншими опозиційними силами неминуче. Отже було б значно краще, якщо обєднання і уточнення спірних питань відбулося  до виборів.

Опозиція має обєднатися навколо лише однієї мети - імпічмент Януковичу та розпуск ПР. Для цього найкращим варіантом буде висунення єдиного опозиційного кандидата по мажоритарці, але партіями йти окремо. Обєднання має полягати в створенні єдиного координаційного штабу, веденні єдиної кампанії, та в підтримці партіями одна одної.

Чому саме в такій формі? Тому що така форма дасть лідерам можливість зберегти партії, але продемонструє народу їх можливість працювати у команді при чесній конкуренції. Це позбавить необхідності розподіляти місця, адже народ сам вирішить яка з цих заслуговує більше місць у парламенті. Це дасть виборцю значно більший вибір ніж голосування за безлике обєднання. Крім того таке обєднання стало б прообразом майбутньї влади і навчило б працювати опозицюю в команді.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Рада,опозиція,вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.