Нова індустріалізація.

25 квітня 2012, 20:35
Власник сторінки
хакер, каратель
0
1921
Нова індустріалізація.

Фундамент майбутнього економічного стрибка.

Сьогодні у інформаційному просторі дуже часто культивуються два міфи. Перший про те що Україна має розвиватись саме як аграрна країна. І другий що потужний розвиток гарантує саме свера послуг, а промисловість це другорядне. І взагалі промисловість розташувується у відсталих країнах.

Ці міфі направлені на відволікання уваги від другої за важливістю проблеми України (після непрофесіоналізму і нераціональності державної системи), на проблему розвалу і застарілості промисловості. Саме нерозуміння важливості промислового виробництва і того що у такій великій країні як Україна, промисловість є фундаментом для розвитку,  спричиняє величезні проблеми і є причиною економічної відсталості.

Подивіться навколо себе, вас оточують безліч промислових виробів. Скільки з них вироблено в Україні? Особливо серед предметів техніки? Мабуть не дуже багато, а це значить що коли ви їх купували ви платили заробітну плату іноземним працівникам та давали прибутки іноземним підприємствам. Таким чином підтримали чужу економіку.

Тож буде очевидно, що якби переважаюча кількість цих речей вироблялася в Україні це позитивно впливало б нашу економіку, це були б робочі місця та прибутки саме для українців!

Жити майже повністю на послугах можуть лише невеликі країни, типу Швейцарії чи мікроскопічного Монако. Немає жодної великої розвинутої країни, яка б не мала розвинутої прослової бази. Найбільший економічний ріст спостерігається саме там де йде розвиток промисловості, будівництво нових заводів та модернізація виробництв. Всі сьогоднішні світові лідери, стали такими саме завдяки свогочасного розвитку виробництва. Саме індустріальна революція поєднана з стрімким технічним прогресов вивела США і Японію у світові лідери.

Україна імпортує величезну кількість товарів, це компьютери, телефони, машини, обладнання, побутова техніка та інше. А що ж ми двємо в замін? В більшій частині це продукція метарургійної галузі, корисні копалини, машини та іжа. 

Всьго в 2011 експорт склав 68 мільярдів, а імпорт 82 млрд. Це значить, що ми споживаємо більш ніж продаємо. Значить якщо так буде тривати і надалі наша валюта буде слабшати, а зовнішні борги зростати. Адже треба якось компенсувати цю різницю? Чи довго ви зможете при доході 3 тисячі доларів в місяць витрачати по 4 тисячі?

Великий сегмент імпорту складає високотехнологічна продукція та різна техніка. Оскільки ми не виробляємо маже нічого такого свого то це впливає на низьку купівельну спроможність. Гарний компьютер наприклад коштує приблизно 1,5-2 зарплатні середньостатистичного українця. На нормальне авто по суті треба працювати все життя.

Все це викликано низькою ефективністю праці українця, по суті кількість вироблених товарів на українця дуже мала, тому і українець мало таких товарів може купити. Тож нова індустріалізація має на меті наситити Український ринок і значно підвищити купівельну спроможність. 

Індустріалізація можлива лише за ефективної співпраці держави і бізнесу. Держава має зробити сприятливі умови та концентрувати ресурси, бізнес забезпечити інвестиції та ідеї.

Важливим є розвиток електроніки, семе електроніка є ключовим елементом сучасного побуту і економіки. Дуже важливим є налагодження масового виробництва теревізорів, різних передавачів, а згодом і компютерної техніки. Доречі саме за таким сценарієм підіймалися такі країни як Тайвань, Малазія ,Японія чи Сінгапур. Може і не основа, але ця сфера дала значний поштовх економіці цих країн. Значне місце посідає ця сфера і в США.

Важливим є участь держави у глобальних проектах. Дуже важливим є модернізація енергетики. Та досягнення енергетичної незалежності.

Необхідну, велику кількість енергії може забезпечити лише атом. Тому Україна має ставити перед собою мету створення повного атомного циклу і будівництва великої кількості нових АЄС. Також необхідно брати участь у розробці перспективної енергетики, такої як термоядерний синтез.

Наприклад в США вже збудовано установку, яка в перспективі може дати більше енергії ніж використовує. 

Тож Україні слід швидкими теппами проводити модернізацію старого, та будувати нове. Адже за 20 років побудовано лише один великий промисловий обєкт:

Це Дніпросталь, новий металургійний завод у Дніпропетровську. Який збудовано за сучасними технологіями. Де плавка буде проходити з мінімальними витратами газу, що є важливим для України. Завод відкрито тільки в 2012 році. Вже відбулася перша плавка(ВІДЕО) .

Будемо сподіватись що цей обєкт буде не єдиним і подібні промислові гіганти будуть зявлятися частіше.

І на останок, цікаве відео знайшов і інеті, щодо плавки метелу за допомогою магнітної індукції. І не аби як, а так що при цьому шматок металу зависає у повітрі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Україна,майбутнє,Індустріалізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.