Чорнобиль у Києві

26 квітня 2012, 14:03
Власник сторінки
Журналист
0
479
Чорнобиль у Києві

До 26-х роковин Чорнобильської катастрофи у Києві, в Музеї Івана Гончара, відкрилась Етнографічна виставка присвячена традиційному вбранню правобережного Полісся.

          До 26-х роковин Чорнобильської катастрофи у Києві, в Музеї Івана Гончара, що біля Києво-Печерської Лаври, відкрилась Етнографічна виставка присвячена традиційному вбранню правобережного Полісся. Серед усіх етнографічних регіонів України саме Полісся, зокрема його правобережна частина, де до наших днів збереглися архаїчні елементи слов’янської народної культури, зазнала руйнівного впливу найбільшої в світі техногенної та екологічної катастрофи.


         Впродовж 19 років Рятувальними експедиціями Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф у яких брала участь видатна поетеса Ліна Костенко, всіма силами було зібрано унікальний музейно-архівний фонд, а це приблизно 42 тис. археологічних пам
яток.      

         На виставці представленні комплекси традиційного народного вбрання та зразки одягової вишивки й тканини 1920-1940 років з 16 районів України. Також можна бути ознайомитися з документальними фільмами «Чорнобильський час» (автор Л. Мужук), «Перша леді зони відчуження» (автор О. Самолевський), «Проводи русалок. Обряди русального тижня» (автор Р. Омеляшко), а ще відео кліпами про роботу Історико-культурологічної експедиції. Виставка триватиме до 5 травня щодня, крім понеділка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.