Неолуддіти

26 квітня 2012, 18:12
Власник сторінки
хакер, каратель
0
710
Неолуддіти

Не так страшний прогрес як його малюють

Луддіти - це рух який боровся проти індустріалізації та жорсткої експлуатації робітників у  Великобританії. Їхня боротьба являла собою знищення промислових машин. 

В частині боротьби проти жорстокої експлуатації це дійсно правильно, але в частині боротьби з прогресом це безглуздо!

А тепер уявімо що такий рух би переміг і не тільки в Англії, та індустріалізація була зупинена. І осне виробництво припадало на ручну працю. Де були б компьютери, телефони, авто? Яка була б тривалість життя та смертність?

Сьогодні очевидне необхідність технопрогресу та модернізації в Україні. Адже зрозуміло, що щоб багато мати треба багато виробляти, (ну або вкрасти у того хто виробив) Проте знаходятся противники цього шляху. Знаходяться люди яки чомусь не хочуть щоб росла ефективність праці чи скорочувався робочий тиждень.

Основні два аргументи противників нової індустріальзації такі:

- модернізація це звільнення, куди дівати зайвих робітників?

- якщо в людей зявиться багато вільного часу почнется деградація, пянство і наркоманія. 

1) Хочется запитати, а чому треба тримати багато людей, якщо це непотрібно? Навіщо витрачати час і ресурси на безглузду працю?

Модернізація це не один день. Якою б стрімкою вона не була знадобляться роки для її впровадження, тому цей процес буде поступовий тому на ринок праці одразу не вийдуть мільйони безробітних.

Саме вивільнення великої кількості робочих рук, дасть поштовх розвитку бізнеса та сфери послуг. Крім того здешевшання і доступність засобів виробництва та товарів, значно полегшать започаткування і ведення бізнесу, але звичайно для цього необхідна реформа податкової системи та державного регулювання.

Це як раз і є конкуренція, а роль держави в тому щоб створювати сприятливі умови для працевлаштування. Крім того модернізація дасть змогу значно розширити виробництва і при тій самій чесельності працівників можна буде виробляти значно більше товарів. 

Крім того держава на законодавчому рівні зможе забезпечити скорочення робочого тижня, адже для цього вже буде економічна база. Хіба було погано коли встановили тиждень не більше 40 годин? То чому не може бути 30 чи 25?

2) Якщо таки скорочення робочого часу буде, і зявится вільний час. Невже всі одразу будуть його витрачати на алкоголь?

Якщо у суспільстві криза сьогодні, то це не значить що вона буде завжди! Основна причина алкоголізму сьогодні це бідність! По суті це майже єдина доступна розвага для середньостатистичного українця. Адже на якісь інші часопроводження просто немає грошей.

Також якщо зникне потреба у робітниках, це значить, що вільні руки можна буде направити у нове русло. Не старе покоління, але нове можна бути виховати у відповідності нового часу. Дати освіту. Вивільнення робочих рук, автоматизація та роботизація дадуть можливість для розвитку інших сфер, наприклад збільшення частки вчителів і вчених. Збільшення частки лікарів, митців, діячив культури.

Це дасть можливість людям займатись тим чим вони хочуть. Ну невже хтось мріє все життя пропрацювати за станком у цеху? Чи бути все життя бюрократом і пекладати папірці?

Крім того це час на сімью, на дітей якого нам так не вистачає у бурхливому житті великих міст. Це час на подорожі. Світ можна буде роздивитись не тільки через монітор!

Тож однозначно майбутне цивілізації і людства буде у максимальній автоматизації праці. Роботизація це ключ до свободи людини та до духовного розвитку людства! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: майбутнє,модернізація,роботизація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.