"ГОП-СТОП! МЫ ПОДОШЛИ ИЗ-ЗА УГЛА!"

30 квітня 2012, 09:19
Власник сторінки
журналист
0
596

ХРОНИКА СОБЫТИЙ ПРОШЕДШЕЙ НЕДЕЛИ

РЕЙТИНГ ТИЖНЯ (23-29 квітня) В НОМІНАЦІЯХ ВІД ВОЛОДИМИРА КУЛЕБИ

ВИБУХИ ТИЖНЯ: КОМУ ВИГІДНО?
М. Чечетов, нардеп-регіонал: "Те, що відбулося в Дніпропетровську, показало слабкість влади! Тому, для боротьби з тероризмом влада повинна істотно посилити свої позиції. Для захисту простих громадян ми повинні всіляко посилювати СБУ І МВС".
О. Турчинов, нардеп-опозиціонер:
Всі силові структури України сьогодні спрямовані на боротьбу з опозицією, а не на захист громадян від злочинців, а РНБО перетворили на виборчий штаб правлячої партії.
Влада, спекулюючи на крові людей, що постраждали під час теракту в Дніпропетровську, в напівпорожньому залі заблокованої Верховної Ради, де «більшістю» і не пахло, зімітувала позачергове засідання законодавчого органу, щоб Валерія Лутковська змогла прийняти присягу Омбудсмена.
В, Фаринник, начальник Головного слідчого управління МВС України:
«Я не бачу ніякої політики в цьому. Це носить чисто кримінальний характер. Говорити про конкретну мету таких злочинних дій поки рано, проте відомо, що терористичні акти здійснюються не тільки для нанесення шкоди життю та здоров'ю людей, а й спрямовані на залякування людей».
В. Рокитський, перший заступник голови СБУ:
«На сьогоднішній день я б так гучно не заявляв про те, що це терористичний акт. Дайте нам розібратися у кваліфікації цього злочину ... Україна запропонували свою допомогу в розслідуванні кримінальної справи спецслужби Росії і Польщі, український антитерористичний центр вже звернувся до міжнародних організацій з проханням надати допомогу в розслідуванні цієї кримінальної справи. Ми будемо розслідувати цю кримінальну справу до кінця, до того моменту поки не виявимо осіб причетних до цього кривавого злочину ».
Г. Суркіс, президент Федерації футболу:
«Я не знаю, хто стоїть за вибухами в Дніпропетровську, але вважаю, що особи, які скоїли цей жорстокий злочин, або замовили його, або зараз використовують наслідки з певною політичною метою, є співучасниками замаху на підрив авторитету нашої країни напередодні Євро-2012 ».
Віталій Кличко, боксер і політик:
«Щоб врятувати репутацію Євро-2012, слід якомога швидше розслідувати теракт в Дніпропетровську. Мені сьогодні дзвонили з Німеччини - у них там масове занепокоєння і масова здача квитків. В найкоротші терміни ми повинні чітко дати відповідь усім українцям, що насправді відбулося, заспокоїти, і всіх, хто збирається приїхати найближчим часом в Україну ».
Подробиці та фото тут: http://www.pravda.com.ua/news/2012/04/27/6963592/

ЗАКЛИК ТИЖНЯ: «АРЕШТУВАТИ ПУТІНА!»
Опальний вигнанець Б. Березовський в блозі на ЖЖ закликає росіян до повстання, щоб «повалити тирана», не допустити до влади обраного президента В. Путіна.
«7 травня, - пише, зокрема, Б.Б., - Путін планує скоїти злочин, описаний у статті 278 КК РФ - насильницьке захоплення влади. Співучасниками злочину, крім членів ЦВК, на чолі з В. Чуровим,  котрі незаконно зареєстрували Путіна кандидатом в президенти на третій термін, стануть також ті, хто приведе Путіна до присяги - голова Конституційного суду В.Зорькін, голова Державної думи С.Наришкін і голова Ради Федерації В.Матвієнко.
Після того, як вичерпані всі мирні способи зупинити злочин, громадяни Росії можуть скористатися своїм законним правом, гарантованим Загальною декларацією прав людини ООН: «вдатися, як до останнього засобу до повстання проти тиранії і гноблення». У рамках намічених на 6-7 травня заходів з відновлення конституційного порядку («Марш мільйонів», «Не пустимо злодія в Кремль» тощо). Мітингувальники мають право затримати Путіна і заключити його під варту. Звертаю увагу, що спроби силою не допустити кортеж Путіна в Кремль 7 травня і заарештувати його не підпадають під статтю 279 КК РФ (Озброєний заколот), оскільки є дії по відновленню конституційного порядку ».
Прочитавши це, можна дійти висновку, що писала людина неадекватний. Аж ніяк. З цією ідеєю Березовський носиться давно, висловлював її неодноразово ще до президентських виборів. Все ж позначається багаторічний відрив від Росії, еміграційна відірваність, не дають тверезо оцінити процеси, котрі там відбуваються. Лондонський житель, як бачимо, страшно далекий від народу, живе скоріше в обіймах віртуальної, самим придуманої реальності, навряд чи здатен вплинути хоч якось на стан справ у Росії. Хай і буйний, але не ватажок.
Оригінал матеріалу: http://bberezovsky.livejournal.com/2356.html
МІРАЖ ТИЖНЯ: КОРОЛЕВСЬКА ЧИ БОГОСЛОВСЬКА?
Ще один блогер з Інтернету, такий собі frankensstein, відвідав форум партії Наталії Королевської  «Україніа – Вперед!». За його інформацією, за участь у форумі присутнім платили по 100 грн. Крім того, для учасників був накритий безкоштовний фуршет.
 Ведучий, в стилі жвавих турецьких аніматорів, закликав учасників форуму зробити усміхнені обличчя  і дивитися в бік, звідки має вийти Королевська. Однак трапилася заминка: вона так і не виходила – «замість неї викотили камеру і знімали радісні обличчя шанувальників" очима "Наталії Юріївни".
"Я дуже вас прошу - усміхнені обличчя, щирі оплески, вітання!", - волав конферансьє .
"Більшість глядачів у залі, за спостереженням блогера,« були відверто випадковими людьми, мало обізнаними в політиці. Дві літні тіточки, які сиділи поруч зі мною, називали Королівську Богословською,  гортаючи каталог "Оріфлейм". Якийсь хлопець протягом всього виступу грав в гру на мобільному ".

Час до фуршету тягнулося болісно повільно ...
До речі, про Богословську. На недавньому телешоу вона присягалася і божилася, що ніколи в житті не стояла на Майдані. Неправда це! На наведеному нижче відео - в кадрі Харків, майдан Свободи, 27 листопада 2004 року, коли всім стало ясно, що Янукович третім президентом не стане. З помаранчевою стрічкою Богословська скандує: «Сво-бо-да!
Так що і рукописи не горять, і відеозаписи ...
Відео: http://frankensstein.livejournal.com/286933.html
Богословська на Майдані: http://www.istpravda.com.ua/videos/2011/10/17/59510/
РЕКЛАМА ТИЖНЯ: «НЕ ПУСКАЙ ЙОГО В УКРАЇНУ!»
Багато галасу викликала появу в прайм-тайм відразу за двома нідерландським телеканалам реклама «Стримай його вдома!» із закликом до жінок, щоб вони, не приведи господи, не відпустили своїх чоловіків в Україну, на Євро-2012. Причина: «це країна, де багато красивих жінок». Причому, не сказано, що не дорогих за європейськими мірками цінами.
Кліп починається з того, що в пошуковик Google вводяться слова Ukrainian women. Після цього на екрані з'являється маса фотографій молодих привабливих напіводягнених жінок.
"Ми засуджуємо такого роду рекламу і будемо вимагати, щоб вона була знята з ротації на телебаченні. Посол України в Нідерландах вже провів зустріч з представниками Федерації футболу Нідерландів, спонсорами якої є компанія, що випустила ролик в ротацію", - заявив спікер МЗС Олександр Дикусаров.
Не встигла офіційна влада «відійти» після голландського кліпу, як у впливовій The Guardian з'явилася стаття «Ласкаво просимо до Києва: місто красивих жінок і процвітаючою секс-індустрії», авторство якоїсь Наталії Антонової. Автор, зокрема, робить висновок:
«Секс-індустрія функціонує підпільно і процвітає завдяки масштабній корупції. Крім того, багато хто в Україні вважає жінок, які займалися наданням сексуальних послуг, "зіпсованими назавжди" - як тільки жінка набуває "славу" такого роду, її вже практично не сприймають як повноцінну людину. Один чоловік мені навіть з гордістю розповідав про те, що коли він дізнався про те, що його тодішня дівчина раніше була повією, він "пустив її по руках" своїх друзів, тобто запропонував їм зробити групове згвалтування. "Вона родом з маленького міста, тепер їй ніколи не позбутися  цієї репутації", зловтішався він. Коли я запитала його, з якого дива він вирішив покарати її таким жахливим чином, він заявив, що "їй взагалі не варто було обманом видавати себе за пристойну дівчину".
Я от думаю: чи не зіграє вся ця антиреклама на руку нашим представницям секс-індустрії, які, як і більшість громадян України, самовіддано і наполегливо готуються до Євро-2012?
Докладніше:
Голландська реклама: http://life.pravda.com.ua/travel/2012/04/24/101095/
ПІДТВЕРДЖЕННЯ ТИЖНЯ: «КАРТИНИ-ТО В КАБМІНІ КРАДУТЬ!»
«Рейтинг» якось повідомляв, що деякі невстановлені любителі живопису, що працюють в Кабміні, без докорів совісті крадуть взяті напрокат полотна вітчизняних художників. Причому, щоб ніхто не помітив, винайшли свого роду ноу-хау: замінюють вкрадені оригінали копіями. Міністр культури Михайло Кулиняк, мабуть, щоб зам'яти скандал, пустити гнів громадськості по помилковому сліду, видав наказ про звільнення директора Національного музею.
Цими днями оприлюднені результати хімічної експертизи, які підтверджують, що картини Глущенка, "Дніпровські дали" і "Село біля річки», які висять в Кабміні, є підробками. Міністр відреагував з олімпійським спокоєм:
"Слово – за правоохоронними органами. Коли були створені ці підробки? На якому етапі вони потрапили в Кабмін - з Національного музею? Хто з керівників Національного музею і чиновників причетний до цієї обурливою історії? Повторюся, ці питання вже не до міністра культури, а тільки лише до слідства", - зазначив він.
Тобто, хата мінкульту, як завжди, скраю ...

НОТАЦІЯ ТИЖНЯ: «ЖУРНАЛІСТКА - НА ГОП-СТОП!»

Нардеп-регіонал В. Бевзенко, спочатку відмовивши журналістці в інтерв'ю, потім сам підійшов до неї і битих 20 хвилин повчав, як треба брати інтерв'ю і порівняв роботу парламентського журналіста з гоп-стопом.
Анна Грабарська не забула викласти нотацію наYoutube.

"Отримавши відмову в коментарі з приводу акції" Не забажай картку сусіда свого ", я відійшла вбік. Але через кілька хвилин регіонал підійшов сам зі словами:" Ви поводите себе дуже непорядно ", - сказав він.

Порахувавши, мабуть, що камера вимкнена, Бевзенко провів досить тривалу виховну бесіду про те, як повинні працювати "правильні" журналісти в парламенті, зазначила журналістка.

"Ви до мене звернулися і говорите: дайте мені якесь інтерв'ю. Яке інтерв'ю? Ви не гоп-стопник. Ви себе не зв'язуйте з тим, що зустрічають біля під'їзду і кажуть:" Знаєш, вивертай кишені! ". Ви зараз гоп- стопник ", - зазначив депутат.

Відео: http://ru.tsn.ua/politika/regional-otchital-zhurnalistku-za-gop-stop-v-rade-video.html # video

«ГОЛОС УКРАЇНИ» ТЕПЕР ЗА ПЛАТУ
Про це у своєму блозі на ЖЖ повідомив блогер viktoza.livejournal.com / (Віктор Загреба):
«Випадково натрапив на сайт газети "Голос Україні" і несподівано з'ясував, що цей друкований орган переплюнув світових монстрів газетного бізнесу, таких як New York Times. Звичайно, за якістю своїх публікацій, не обсягом тиражу або надходженнями від реклами - а тільки в сміливих спробах монетизації контенту свого сайту.

На мою спробу прочитати статтю про аварійність на вітчизняних дорогах, датовану 2010 роком, сайт "Голосу України" безапеляційно заявив: "Ви не маєте доступу до матеріалів, позначених червоною крапкою. Для отримання доступу вам потрібно зареєструватися і підписатися користування сайтом".


Звичайно, я не буду ні реєструватися, ні тим більше платити за користування сайтом "Голосу України". І не тільки тому, що я навряд чи знайду щось цінне у статті від 2010 року, і ймовірність мого повернення на цей сайт близька до нуля. А в першу чергу тому, що "Голос України" - це офіційна газета Верховної Ради України! Тобто я, як громадянин, вже й так фінансую цю газету через сплату подактів, і тому маю  моральне і юридичне право читати плоди інтелектуальної праці людей, які за цю роботу отримують зарплату з моїх грошей!  Вважаю, що вимагати з читачів гроші за перегляд статей на сайті державної газети "Голос України" - неетично, аморально і протизаконно », - підсумовує Віктор Загреба.
Докладніше: http://viktoza.livejournal.com/


ІЗ ПОШТИ «РЕЙТИНГУ»: ВИБОРИ ДАВНО ЙДУТЬ ... »

«Не могли б ви висвітлити в «Рейтингу» грандіозну роздачу гречки в Харкові? На моєму мажоритарному округу балотуватиметься до ВР І.Горіна, нардеп від ПР. Всі працівники комунальної сфери задіяні в роздачі агітматеріалів, пакуванні и роздачі продуктових наборів від імені І.Горіної.  Напередодні зазвичай ті ж педагоги ходили по пенсіонерах і збирали заяви до І.Горіної про видачу проднаборів. Я думав, що у тещі О.Довгого роздача гречки чисто родинна справа, так по інших районах те саме, Тільки прізвіща кандідатів інші…»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.