Комунізм vs капіталізм

18 травня 2012, 20:37
Власник сторінки
хакер, каратель
0
1153
Комунізм vs капіталізм

Очевидні речі

Нажаль багато українців й досі дивлятся переважно у минуле, замість майбутнього. Останнім часом знов стала розкручуватися тема "як добре було в СРСР, який гарний комунізм і таке інше". 

Лициміря прихильників комуністичного шляху просто зашкалює, вперте називання чорного білим є однією з основних рис комуністів.

Не буду порівнюти СРСР і США, поперше це робилося неоднократно, а по друге знов скажуть різні народи, СРСР сильно постраждав від війни і таке інше.

Проте історія дає два інші яскраві приклади, коли одна нація була розділена на дві частини, капіталістичну і комуністичну, з відповідними результататми. Мова піде про НДР і ФРН та КНДР і РК.

На фото зображено втікачів з "комуністичного раю",десятки тисяч німців тікали на захід з НДР. Цей потік був такий великий, що комуністи були змушені збудувати стіну. З ФРН чомусь потоку біженців не спостерігалося.

Мало хто знає що населення Східної Німеччини за період з 1948 по 1990 рік скоротилося з 19 мільйонів до 16! В ФРН навпаки з 50 млн. у 1950 населення зросло до 63 у 1990.

ВВП на людину у ФРН  у 1990 році був 15 тисяч дол. у НДР 9 тисяч. У 90му році ФРН посідала місце третьої економіки світу. 

Врешті решт влада в НДР була скунута своїми ж громадянами, стіна зламана, а НДР приєдналася до Західної німеччини.

КНДР:

Республіка Корея:

Різницю помітно неозброєним оком, проти великих розвинених південнокорейських міст, ми бачимо сірі однотипні, майже без транспорту північнокорейські міста, неначе дві різні планети. Важко увити що різниця між першими і другими фото у відстані всьго 200-400 км.

Тут все ще гірше ніж у Німеччині, комуністична Корея прийшла до жахливого занепаду і  влада тримається лише за рахунок жорсткої диктатури. В 90х в КНДР був голод який уніс життя кількох сотень тисяч людей, сотні тисяч у концтаборах. Різниця у рівні життя між Південною і Північною Кореєю у десятки разів.

Тож висновки мають бути очевидні. Можна порівняти будь яку країну соціалістичного табору з країною заходу, результат буде той самий.

Тажож цікавим є той факт, що всі комуністичні режими Європи трималися лише завдяки радянській окупації. 

Прага 1968:

Лейпциг 1953:

Будапешт 1956:

Жодного подібного випадку у країнах НАТО чомусь не спостерігалося. Так відбувалися протести, сутички з поліцією, але щоб танки на натовт, притому іноземні, такого не було.

при цьому лицимірям виглядає той факт що саме радянскі респудліки де був тоталітаризм у своїх назвах мали слово "Демократичний"

Як тільки були виведені радянські війська, у східній Європі відразу з радістю було скинуто всі комуністичні режими і проведено люстрацію, результати ми бачимо. можно легко порівняти Чехію де негативно відносятся до комунізму і де провели люстрацію з Україною.

Тож висновок для України має бути очевидний! Комунізм це лихо! Це утопічний, нереальний міф, який на практиці виливається у відсталість та диктатуру. Були свої плюси, але мало, мінуси переважають в рази.

Необхідно це усвідомити назавжди, провести люстрацію і рухатися вперед. А комуністична партія в Україні має бути заборонена законом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: капіталізм,комунізм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.