Такий собі "праймеріз"…

19 травня 2012, 06:02
Власник сторінки
Народний депутат України
0
553

Партія регіонів оголосила "праймеріз"?

Партія Регіонів, виявляється, теж розпочала своєрідний "праймеріз". Мова, безумовно, не йде, щоб дізнатися думку виборців тих чи інших виборчих округів – бажають вони підтримувати певного кандидата від влади чи ні. Сутність цього "праймеріз" в іншому – за рівнем активності, відповідно до підтримки керівництва місцевих державних адміністрацій та з огляду на гіпотетичні шанси перемогти, центральний штаб "регіоналів" визначатиме осіб, на яких під час виборів працюватиме весь адміністративний ресурс. І яким, судячи з усього, буде відкрито доступ до виборчих бюлетенів.

Цікавим у цьому формально внутріпартійному "праймеріз" є те, що він не є партійним. До конкурсу на звання "кандидат від влади" допускатимуться й ті особи, які не є "регіоналами". Вони можуть належати до парламентських Комуністичної партії чи Народної партії, бути самовисуванцями чи навіть представниками опозиції. Основне – таємні домовленості з ними, що у випадку перемоги вони приєднуються до проурядової коаліції.

Наслідком цього стало те, що сьогодні загальмувала кампанія масового "заганяння" у Партію регіонів усіх впливових людей на місцях. Керівники, які зуміли уникнути "регіонального" рекрутства, перевели подих – тиск на них з боку податкової/міліції/пожежної/санітарної інспекцій дещо знизився. Щоправда, судячи з усього, ненадовго. Після початку виборчого процесу він зросте у геометричній прогресії.

Чому так відбувається? Чому Партія регіонів не може увімкнути усі можливості свого немаленького апарату і запропонувати виборцям підтримати саме свого кандидата з партійною програмою та під партійним "брендом"?

Та тому, що належність кандидата до Партії регіонів автоматично нівелює усі його шанси на перемогу. Втомлені від кількарічного "покращення" люди, які ще не забули усі ті захмарні обіцянки, під якими "регіонали" здобули владу навряд чи довірять їм керувати і далі. Виступати від імені партії "реформаторів" не наважуються навіть дуже рейтингові кандидати. У кращому випадку вони розповідатимуть про зроблені за рахунок бюджету "конкретні справи", уникаючи теми власної партійної приналежності.

Відповідно цей, так званий, "праймеріз" є свідченням виключної невпевненості керівництва Партії регіонів у власних силах. Він є тим, що називають "початок кінця", оскільки не зв’язані партійним квитком мажоритарники та представники інших провладних партій не є справжніми "регіоналами", і у власній діяльності у новому парламенті обиратимуть окрему тактику поведінки.

А іншого вибору у Партії регіонів не залишається, оскільки партійний бренд повністю дискредитовано.

 

Член Політради політичної партії

"УДАР" Віталія Кличка"

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,Партія регіонів,ВИБОРИ 2012,адмінресурс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.