Звідки візьмуться кошти на "соціальні ініціативи влади"

24 травня 2012, 05:46
Власник сторінки
0
429

звідки ж брати кошти на багатомільярдні соціальні ініціативи, щиро анонсовані українським виборцям нинішньою владою?

Ухваленням 22 травня Постанови "Про Основні напрями бюджетної політики на 2013 рік" депутати правлячих парламентських партій продемонстрували, що жодних своїх передвиборчих обіцянок, які ніби з рогу достатку уже посипалися на виборців, вони виконувати не збирається.

Зазначена Постанова містить так звані "Пріоритетні завдання податкової політики", які несподівано обіцяють певні послаблення для платників податків. Пропонується підписати міждержавні конвенції про уникнення подвійного оподаткування, зменшити податкове навантаження на суб’єкти господарювання та інше.

Але звідки ж брати кошти на багатомільярдні соціальні ініціативи, щиро анонсовані українським виборцям нинішньою владою?

Дії, спрямовані на наповнення державної скарбниці, Постанова пропонує більш ніж банальні: "вжиття комплексу заходів щодо вдосконалення законодавства з питань митного контролю", "детінізацію економіки і доходів громадян", "забезпечення належного контролю за правомірністю отримання податкових пільг суб’єктами господарювання та цільовим використанням таких пільг", "своєчасне бюджетне відшкодування податку на додану вартість", "посилення контролю за справлянням акцизного податку на спирт, лікеро-горілчану продукцію та тютюнові вироби".

Однак усе, вищевказане, має щоденно втілюватися у життя без жодних нагадувань такого державного органу, як парламент. Яким чином примусити відповідні служби виконувати ту роботу, за яку їхні працівники одержують кошти? Цього Постанова не роз’яснює.

Натомість вона містить два дуже чітко прописаних пункти, які жодного ентузіазму у абсолютної більшості громадян України викликати не можуть.

По-перше. Планується "розширення бази оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для зміцнення фінансової основи місцевих бюджетів". Тобто і так немаленькі комунальні платежі буде збільшено за рахунок введення нового податку на квартири, кімнати, приватні будинки, дачі, гаражі і сараї. Стосуватиметься подібний податок, у "кращих" вітчизняних традиціях, у рівній мірі всіх, не залежно від доходів родини. Доходи і розкіш на податок не впливатимуть.

По-друге. Буде проведено "інтенсифікацію процесу стягнення податкового боргу". Що це значить? Знову закрутять податкові гайки. Знову податкова інспекція буде виконувати "плани" по збиранню податків.

Отже, у котре, "соціальні ініціативи", які акуратно з’являються перед кожними виборами, мають оплачувати власники нерухомості та підприємці. Інших шляхів наповнення державного бюджету нинішній уряд запропонувати не зміг.

Голова Вінницької обласної організації

Політичної партії "УДАР" Віталія Кличка"

Ігор Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,податки,Вінниця,соціальні ініціативи президента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.