Владу критикувати модно. Владу критикувати можна. Владу критикувати потрібно.

01 червня 2012, 12:11
Власник сторінки
0
445

За недолугу економічну політику. За провал соціальних реформ. За потурання всевладдю чиновників і бюрократії.


 Зрештою – за політичні репресії, факт яких визнають навіть найзавзятіші апологети нинішнього режиму.

Але інколи, дивлячись на реакцію європейських країн на українські проблеми, мимоволі хочеться нашу владу (корумповану, закриту і нахабну) підтримати.

Уряд Франції має намір бойкотувати чемпіонат Європи з футболу на Україну в червні 2012 року через ситуацію з колишньою главою уряду цієї країни Юлією Тимошенко. «Міністерство закордонних справ поінформувало про це український і польський уряди», – сказала міністр спорту Франції Валері Фурнейрон, виступаючи перед товариським матчем збірних Франції та Сербії.

«Ми зайняли таку позицію, оскільки турбуємося про європейські цінності», - сказала Фурнейрон.

Однак виникає питання – чи слід, турбуючись про європейські цінності з метою їх (цінностей) підтримки, використовувати спорт як важелі впливу?

«Європейські цінності» аж ніяк не завадили європейським країнам взяти участь у Берлінській Олімпіаді 1936 року у нацистській Німеччині. «Європейські цінності» якось вибірково використовувалися у 1990-х роках по відношенню до країн, охоплених війною у колишній Югославії. Сербію, наприклад, відсторонили від спортивних змагань, а Хорватію та Боснію чомусь – ні. Захисники «європейських цінностей» слухняно приєдналися (Західна Європа) до рішення США бойкотувати Олімпіаду-1980 у Москві та підкорилися (Східна Європа) вимогам СРСР аналогічно вчинити із Олімпіадою-1984 у Лос-Анджелесі.

Я розумію намагання європейських політиків вплинути на політичний процес в Україні, але категорично відкидаю методи цього впливу шляхом спортивного шантажу.

Власною поведінкою єврофункціонери (свідомо чи ні) спонукають українців ставитися до їхніх повчань щонайменше насторожено. Змішуючи спорт з політикою, Європа викликає у громадян України недовіру, яка автоматично може переноситися і на інші ініціативи ЄС, у тому числі і абсолютно конструктивного характеру. А це, власне, і потрібно нинішній владі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: влада,Вінницька область,Вінниця,Борис Максимчук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.